Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO: Autostrăzile din România vor fi deschise doar dacă trec un nou test. CNAIR a achiziționat un aparat pentru măsurarea texturii și rugozității drumurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autostrăzile din România vor fi deschise doar dacă trec un nou test. CNAIR a achiziționat un aparat pentru măsurarea texturii și rugozității drumurilor.

Directorul general adjunct al Direcţiei Generale de Dezvoltare Infrastructură Rutieră, Sorin Scarlat a declarat că echipamentul GRIPTESTER şi pendulul SRT se utilizează pentru evaluarea rugozităţii la toate categoriile de drumuri cu îmbrăcăminţi bituminoase. „Testul de rugozitate înseamnă aderenţa cauciucului la suprafaţa de rulare. Niciun km de autostradă nu este deschis traficului dacă nu trece testul de rugozitate. Pentru acest test utilizăm echipamentul GRIPTESTER şi pendulul SRT”, a explicat Sorin Scarlat.

https://www.youtube.com/watch?v=Zc4YMOnXTe8

Pentru asigurarea confortului şi siguranţei circulaţiei în exploatare, la realizarea îmbrăcămintei rutiere se vor utiliza materiale, echipamente şi tehnologii care să asigure îndeplinirea condiţiilor privind planeitatea, uniformitatea şi rugozitatea suprafeţei de rulare, corelate cu vitezele practicabile în conformitate cu prescripţiile în vigoare.

„Pendulul SRT este un aparat folosit pentru determinarea rugozităţii suprafeţei de rulare a drumurilor şi autostrăzilor. Echipamentul GRIPTESTER este mai uşor de utilizat pentru că se remorcheaza în spatele unei autoutilitare  şi se poate testa 1 km de autostradă în câteva minute”, ne-a prezicat oficialul CNAIR.

Echipamentul GRIPTESTER este utilizat si acceptat de armata romană si NATO pentru verificarea aderenţei la aterizare a avioanelor de război.
Sursa: capital.ro

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea