VIDEO/ Autostrada Sebeș-Turda: ”Nodurile Gordiene” care fac IMPOSIBILĂ deschiderea circulației pe Lotul 1, până la finalul anului 2019

Autostrada Sebeș-Turda: ”Nodurile Gordiene” care fac IMPOSIBILĂ deschiderea circulației pe Lotul 1, până la finalul anului 2019!

Deși ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat în nenumărate rânduri că Lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda va fi finalizat și deschis circulației rutiere până la finalul anului 2019, este evident, așa cum se prezintă acum siutuația în șantier, că acest lucru este improbabil, ca să nu spunem imposibil.

ELIT

Principala problemă de pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda o reprezintă cele 3 noduri rutiere: Sebeș, Alba Iulia – Sud și Alba Iulia – Nord, adevărate ”Noduri Gordiene” pentru antreprenorul Pizzarotti.

Nodul rutier Sebeș are termen de finalizare la 18 luni de la data obținerii autorizației de construcție, adică din primăvara anului 2018, termen care este clar că nu va putea fi respectat. Progresul la acest nod, adevărată ”autostradă în autostradă”, întrucât include 14,5 km de bretele, este foarte lent, mobilizarea antreprenorului fiind insuficientă.

Practic încă nu au fost făcute forajele la viitorul pod peste râul Sebeș și nici la supratraversarea A1 pe breteaua Alba Iulia – Sebeș – Sibiu. În ultima săptămână s-au ridicat doi stâlpi pentru relocarea rețelei de înaltă tensiune.

Lucrările la nodul rutier Alba Iulia Sud, aflat în apropierea viaductului de peste râul Mureș, s-au împotmolit într-o groapă de gunoi ”fantomă”. Breteaua de acces de la nodul rutier spre șoseaua de centură a orașului Alba Iulia ar trebuit să treacă prin fosta groapă de gunoi a orașului, de dinainte de Revoluție, aflată în acea vreme în administrarea IGO.

Groapa respectivă de gunoi este considerată una dintre problemele lotului 1 și în ultima raportare a CNAIR.

Problema gropii de gunoi ”fantomă” este pasată de la o instituție publică la alta, și niciuna nu-și asumă existența ei, deși în locația respectivă există zeci de tone de gunoi.

Nici la nodul rutier Alba Iulia Nord lucrările nu mai avansează într-un ritm susținut. Aici, una dintre problemele majore o constituie relocarea rețelei de înaltă tensiune din apropierea liniei de cale ferată, pentru a se putea construi viaductul care o supratraversează. Practic, în această zonă (n.n. calea ferată), nu s-a mai lucrat aproape nimic la structuri, de peste o lună.

Potrivit informațiilor noastre, stâlpii de înaltă tensiune din această zonă vor fi relocați în lunile iunie-iulie ale acestui an.

Situația din teren a celor trei noduri rutiere de pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, așa cum se poate observa și din cele trei video-uri, face practic imposibilă finalizarea lucrărilor și deschiderera circulației până la sfârșitul acestui an.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...