VIDEO / Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2: Lucrările avansează într-un ritm dezamăgitor, iar progresul este insuficient
Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2: Lucrările avansează într-un ritm dezamăgitor, iar progresul este insuficient
Deși au trecut mai bine de 2 ani de la prima autorizație de construire și aproape 18 luni de la cea de-a doua, lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, constructor Aktor, cu o durată de execuție de 18 luni, este departe de finalizare.
Pe cea mai mare parte a tronsonului terasamentele sunt într-un stadiu incipient. Structurile majore, precum podurile peste Mureș sau supratraversarea drumurilor naționale și a magistralei de cale ferată Cluj-Teiuș, stagnează sau în cel mai bun caz avansează într-un ritm dezamăgitor.
Pasajele peste autostradă ale diferitelor drumuri sunt în același stadiu de luni de zile și, în general, progresul este insuficient, mai ales considerând că în ultimele luni vremea a permis un ritm de execuție ridicat.
„Facem un nou apel către constructor să se apuce de treabă într-un mod mult mai serios decât o face acum. Această secțiune de autostradă este cea mai lungă dintre toate cele 4 de pe A10 (are 24,25 km) și prezintă multe lucrări cu un grad de dificultate ridicată. În opinia noastră, în ritmul actual, finalizarea lotului până la finalul anului 2019 este tot mai greu de atins.
În plus, solicităm CNAIR și MT, atât de prezenți și de vocali pe alte segmente de autostradă, să își aplece atenția și asupra proiectului în cauză, aplicând, dacă este cazul, prevederi contractuale care să motiveze constructorul să se achite de responsabilitățile asumate”, spun reprezentanții Asociației.
Video: Asociația Pro Infrastructura
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
Județul Alba, campion la cadastrarea proprietăților: Care sunt comunele din județ cadastrate integral
Județul Alba, campion la cadastrarea proprietăților: Care sunt comunele din județ cadastrate integral Județul Alba are 13 UAT-uri cadastrate integral, dintre care 7 au beneficiat de fonduri europene, prin Proiectul major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat până la finalul anului 2024 prin […]