Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO / Asociaţia „Maria Beatrice” a început construcţia Centrului Pediatric la Alba Iulia: „Îl construim ca pe-o biserică, cu sprijin și din aproape, în aproape”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația „Maria Beatrice” a demarat lucrările de construire a Centrului Pediatric la Alba Iulia, aflat la intersecția străzilor Mitologiei și Ana Aslan, iar lucrările de construcții executate de Deka Structuri Alba Iulia (diriginte de șantier Emilia Martin) sunt în grafic.

Centrul Pediatric Alba Iulia va avea o suprafață construită de 1.500 mp, pe 3 nivele: demisol înalt, parter și etaj, iar până în prezent a fost finalizat demisolul și se lucrează la placa de beton care urmează să fie turnată până în 20 decembrie 2017, urmând ca lucrările să fie reluate anul viitor, în momentul în care starea vremii va permite acest lucru, probabil în februarie – martie.

Printre activitățile pe care și le propune noul centru pentru toți copiii din județul Alba, nu doar pentru cei cu dizabilități, sunt: evaluare, diagnoză și intervenția timpurie, recuperare medicală pentru copii, terapie și reabilitare posttraumatică și post­operatorie, ortopedie și neurologie pediatrică, reumatologie copii și neonatologie. Proiectul asigură un sistem integrat și complet de recuperare, inclusiv 3 bazine cu apă, acoperite, cu specific terapeutic pentru copii, terapie asistată de animale și terapie ludică în natură, prin amenajarea unui parc de joacă dedicat pe o suprafață de 4.000 mp.

YouTube video

Deoarece fondurile europene s-au lăsat și se lasă așteptate, fără să existe termene obiective de accesare a lor, ONG-ul a demarat construcția Centrului-Pilot „Maria Beatrice” cu fonduri atrase din redirecționarea a 2% din impozitul datorat statului de persoanele fizice și sponsorizări materiale și financiare din partea persoanelor fizice și juridice, sponsorizările fiind total deductibile din impozit, dacă se respectă limitele impuse de Codul fiscal, adică să nu depășească 5 la mie din cifra de afaceri și 20 la sută din impozitul pe profit datorat.

Până acum, au oferit ajutor material firmele Pomponio Construcții, Elis Pavaje, Alba Cons, Florea Grup, Instalatorul, Perla Mex, Ventilclima Instal și Cariera de Calcar Geomal, iar sprijin logistic: Biroul de Proiectare Străjan: arhitecții Felicia Totoian, Ioan Străjan, Vlad Străjan, graficianul Georgiana Chivoiu și inginerii Daniela Achim, Dan Botiza și Bogdan Mondoc. „Fii și tu parte a acestui proiect! Creează servicii de sănătate pentru copilul tău, în Alba Iulia! Redirecționează 20% din impozitul pe profit pentru construcția Centrului Pediatric în Alba Iulia!”, arată Asociația „Maria Beatrice”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea