VIDEO| Asfaltări pe autostrada A10, pe cea mai lungă bretea a nodului rutier Sebeș

Pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, antreprenorul Pizzarotti a început asfaltările pe cea mai lungă bretea a nodului rutier Sebeș. Este vorba de breteaua 3, care face legătura între autostrada A10 și A1, sensul de mers Turda-Alba Iulia-Sibiu. În urmă cu circa o lună, tot în această bretea a fost ridicat tablierul metalic la ultima supratraversare pe care autostrada A10 o are la A1, în nodul rutier Sebeș, în total fiind vorba de 3 supratraversări.

Lucrările de asfaltare în nodul rutier Sebeș sunt efectuate de o firmă din Alba, Europexpres, o societate care în momentul de față a ajuns să producă și să toarne circa 1.700 de tone de asfalt zilnic pe lotul 1.

ELIT

Tot la nodul rutier Sebeș, astăzi se făceau asfaltări aproape de kilometrul 0 al autostrazii A10, la jumătatea Lancrămului, în zona cunoscută sub denumirea de Calea Vacii.

Nodul rutier presupune realizarea a unor pasaje de supratraversare a Autostrăzii A1. Viteza de circulaţie pe bretelele ce asigură legătură între cele două autostrăzi este de 80 km/h, iar pentru bretele 5 şi 6, ce asigură legătură cu nodul Lancrăm, este de 40 km/h. Funcţionalitatea celor 6 bretele menţionate anterior este asigurată după cum urmează:

Breteaua 1

Asigură relaţia Turda – Oraştie, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210 printr-un singur pasaj superior.

Breteaua 2

Asigură legătura Oraştie – Turda, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210, precum şi Autostrada A1, sector Sibiu-Oraştie, printr-un singur pasaj superior.

Breteaua 3

Asigură direcţia Turda – Sibiu, ea subtraversează bretele 1 şi 2 şi se află în aproprierea CF210. În aproprierea km 1+332,75 din breteaua numărul 3 se desprinde breteaua 5, care se racordază la intersecţia giratorie dispusă în partea de Sud faţă de A1, din cadrul nodului rutier existent Lancram, pentru asigurarea relaţiei directe de Trafic Turda-DN1. Breteaua 3 este proiectată pentru o viteză de 80 km/h.

Breteaua 4

Asigură relaţia Sibiu – Turda, are 2 benzi pe sens şi traversează împreună cu breteaua 3 Râul Sebeş, DN1 şi bretelele Nodului Rutier Lancrăm.

Breteaua 5

Asigură relaţia Turda – Sebeş, se desprinde din breteaua 3, are 1 bandă pe sens şi asigură legătură cu DN 1 prin intermediul giraţiei existente în partea de Sud faţă de A1, astfel fiind asigurată relaţia pentru traficul de pe Autostrada Sebeş – Turda. Este proiectată la o viteză de proiectare de 40 km/h.

Breteaua 6

Asigură relaţia Sebeş-Turda prin conexiunea cu breteaua 4. În acest fel este asigurat accesul pentru participanţii la trafic de pe DN 1 ce doresc să acceseze Autostrada Sebeş – Turda, pe direcţia Turda. Această bretea este proiectată pentru o viteză de proiectare de 40 km/h şi are 1 bandă pe sens.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Dan 26 august 2020 at 15:12

Multumim ca ne tineti informati, foarte bun si detaliat articolul. Deasemenea mii de multumiri pentru filmarile aeriene. Pacat ca constructorii autostrazii nu lucreaza organizat si cu forta mai mare.

Comentariile sunt oprite