VIDEO: Andrei Haneș, taragotistul minune din Apuseni, cel mai tânăr dintre invitați și singurul din județul Alba, la Festivalul Taragotului

Într-un sat din bătrânii Apuseni, unde tradițiile și adevăratele valori sunt încă păstrate la loc de cinste, l-am cunoscut în urmă cu un an, pe Andrei Haneș, un tânăr minune care a uimit pe toată lumea cu interpretările sale. Într-adevăr, este ceva mai mare acum, a crescut, se transformă încetul cu încetul într-un adevărat profesionist, iar talentul minunat rămâne același, spre bucuria admiratorilor.

Vineri, 20 iulie, Andrei va reprezenta cu mândrie județul nostru la Festivalul Taragotului, care va avea loc în județul Hunedoara, la Vața de Jos, fiind cel mai tânăr dintre invitați și singurul din Alba.

Andrei a terminat anul acesta clasa a 9-a la Colegiul de muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca. Munca neobosită și sacrificiile pe care le face pentru a se perfecționa nu au rămas nerăsplătite. Dovadă stau premiile obținute, dar mai ales admirația celor care îl ascultă.

Astfel, tânărul a participat la Festivalul” Flori de Speranță”, un concurs caritabil pentru copiii cu sindrom Down și a obținut premiul I la Festivalul-Concurs Național de Folclor “Inimi Fierbinți în Țara de Piatră”, ediția a XXXIV-a.

La Festivalul-Concurs al Tinerilor Interpreți de Muzică Populară Tradițională Românească-Instrumentiști și Soliști Vocali-“Tudorică Munteanu”, ediția a XVI-a, de la Orăștie, Andrei a primit o diplomă de excelență.

Fiind unul din copiii cu care județul Alba se mândrește, taragotistul minune a primit, la Zlatna, și o plachetă alături de premiul Dr. Ing. Ion Dragnea “Talent 2017”.

Cei care vor să îl asculte pe tânăr cântând la taragot dar nu pot ajunge în județul Hunedoara, o vor putea face duminică, 22 iulie, în satul natal al interpretului, în cadrul unei sărbători de la Valea Mică, “Nedeia de la Valea Mică, spectacol în care va canta și Andrei.

Mădălina Opriș

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...