Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO AERIAN SPECTACULOS| Centura ocolitoare a localităţii Vinerea prinde contur: Lucrările ar putea fi finalizate până la sfârșitul lui 2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările la centura ocolitoare a localităţii Vinerea, executate pe baza unei finanțări atrase de administrația locală din Cugir, prin PNDL, se desfășoară în ritm susținut.

La finalizarea centurii, Vinerea va scăpa de traficul zilnic spre și dinspre Cugir, inclusiv de transportul de marfă spre și dinspre zonele industriale ale acestuia. Contractul de execuție a fost atribuit firmei S.C. Elis Pavaje, câștigătoare a licitației publice organizate de administrația locală.

Termenul de execuție este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea totală a investiției este de peste 11,5 milioane de lei, din Programul Naţional de Dezvoltare Locală și bugetul local al orașului Cugir.

YouTube video

”Din planul de mobilitate care l-am făcut anul trecut în orașul Cugir, a ieșit prioritară această lucrare, atât pentru locuitorii din Vinerea, dar și pentru cei din trafic pentru că am avut foarte multe accidente din cauza traficului din localitatea Vinerea cu pietoni și oameni care și-au pierdut viața (…). Sperăm ca până la sfârșitul anului să încheiem această lucrare. Pe centura ocolitoare se va circula cu un regim de viteză mai mare, pentru că asta am și dorit, să fluidizăm traficul. Centura este de asemenea importantă pentru că, conform planul de mobilitate urbană, toate străzile cu transport public vor intra la modernizare, inclusiv strada Principală din Vinerea și era imposibil să avem și lucrări și trafic” spune edilul de la Cugir.

Viitoarea centură va fi conectată direct la DJ 704 la o distanţă de aproximativ 500 m de intrarea în localitate (dinspre Șibot), prin intermediul pasajului CF şi al unui drum de exploatare agricolă.

Potrivit reprezentanților primăriei, lucrarea este executată în proporție de 30 la sută, fiind executate 90 la sută din săpături și 90 la sută din lucrarea de balastare. Au fost realizate deja 5 podeţe cu tubulatură, 3 podeţe dalate și au fost reabilitate două treceri la nivel de cale ferată.

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban, este de părere că realizarea unei rute ocolitoare pentru Vinerea generează mai multă siguranță pentru participanții la trafic, atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni.

”În momentul de față, traficul dinspre și înspre Cugir trece prin mijlocul localității Vinerea, de la mașini mici până la mașini de mare tonaj încărcate cu material lemnos sau TIR-uri ale societăților comerciale, producătoare de piese auto, armament și muniție. Acest lucru implică o serie de riscuri, care vor fi eliminate odată cu direcționarea circulației în afara localității”, explică primarul Teban.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea