Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| A fost inaugurat cel mai mare pod de pe Târnava, la Crăciunelu de Jos. Va fi integrat în drumul care va face legătura cu Tiur

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| A fost inaugurat cel mai mare pod de pe Târnava, la Crăciunelu de Jos. Va fi integrat în drumul care va face legătura cu Tiur

În cursul zilei de duminică, 18 decembrie, a fost inaugurat podul peste râul Târnava, unul din cele mai importante proiecte pentru comuna Crăciunelu de Jos.

Acesta a fost făcut inițial ca un pod pentru a avea acces la un terenurile agricole, însă acum podul va avea o utilitate mai mare pentru că va fi integrat în viitorul drum care va face legătura cu localitatea Tiur și care va fi construit prin programul „Anghel Saligny”.

Podul va lega un număr de 35 de gospodării de corpul comunei și va ajuta la exploatarea a peste 600 de hectare de teren agricol, aflate dincolo de râul Târnava. Proiectul este în execuție, fiind finanțat prin fonduri guvernamentale disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

YouTube video

„Vă mulțumesc tuturor pentru că ne-ați făcut onoarea ca astăzi să fiți alături de noi pentru a inaugura un obiectiv cu o importanță deosebită pentru comunitatea noastră, construirea podului peste râul Târnava. Acest pod a fost o necesitate pentru noi, pentru că face legătura cu o parte a satului, unde avem un număr de 36 de gospodării și avem o suprafață de vreo 700 de hectare care trebuiesc lucrate.

Început de ceva vreme, noi am finalizat acest obiectiv cu multe greutăți pe care le-au întâmpinat administrația publică locală și nu numai, dar și constructorul. Valoarea podului este de 6.419.000 de lei, o valoare care a fost asigurată prin programul PNDL, Programul Național de Dezvoltare Locală, deci fonduri guvernamentale. Podul are o deschidere de 110 metri.

Doresc cu acest prilej să mulțumesc tuturor celor care au participat la realizarea acestui mare obiective, respectiv firma Garant Construct, reprezentată de domnul Gurică Corneliu, firma Baxcom, reprezentată de domnul Grigorian Vasile, firma Clasic Exploatare, reprezentată de domnul Alin Dobârcă și echipelor lor cu care aceștia eu executat lucrarea.

YouTube video

Nu în ultimul rând doresc să îi mulțumesc proiectantului, domnului Marius Tulcu și echipei sale, domnului Ștefănescu, celor care au executat lucrările de transfer utilități, precum și tuturor cetățenilor comunei Crăciunel, care au avut răbdarea și totodată încrederea în noi, că acest obiectiv foarte important va fi realizat. Consider că este o reușită a mandatului nostru.

Doresc să mulțumesc Consiliului Județean, personal domnului președinte Ion Dumitrel, domnului Marius Hațegan, vicepreședinte, domnului Ionuț Fulea, vicepreședinte, domnului Prefect Nicolae Albu, domnilor parlamentari Sorin Bumb, Florin Roman, Ignat Alin, Răcuci Claudiu, Pereș Alexandru, domnului europarlamentar Mircea Hava și domnului Rotar Gheorghe, primarul Municipiului Blaj, pentru buna colaborare în proiectele întocmite împreună.

Mulțumesc în mod deosebit domnului diriginte Pintea Nicolae și domnului consultat Groza Daniel. Mulțumesc Consiliului Local, precum și tuturor angajaților de la Primărie care mi-au fost alături și au adus fiecare contribuția lor. Mulțumesc încă odată tuturor colaboratorilor, dumneavoastră, tuturor care sunteți astăzi aici, alături de mine, locuitorilor comunei și cu acest prilej vă doresc tuturor multă sănătate, fericire și „La mulți ani”, a declarat Lenuța Bubur, primarul Comunei Crăciunelu de Jos pentru ziarulunirea.ro.

YouTube video

„Împreună cu Primăria Blaj, respectiv cu domnul primar, am întocmit un proiect pe Anghel Saligny, care a și primit aprobarea să facem legătura între Crăciunel și Tiur, pe o lungime de 3 kilometri și ceva, un drum care urmează să fie asfaltat și în condițiile astea sigur că se decongestionează circulația pe DN14B”, a mai spus Lenuța Bubur.

„În primul rând vreau să o felicit pe doamna primar, colega mea, pentru această inaugurare, pentru inaugurarea podului de la Crăciunel și, bineînțeles este un punct foarte important de mobilitate și pe care vrem să îl valorificăm din plin, adică, ce spunea doamna, să face legătura cu Tiurul și decongestionăm DN14B, oamenii de pe Valea Secașelor au posibilitatea să evite Blajul și să intre în 14B, la Crăciunelu, deci cred că este un proiect pe care îl vom realiza în aproximativ doi ani de zile”, a transmis Gheorghe Rotar, primarul Municipiului Blaj.

Podul, cu o lungime de 100 de metri, 2 benzi pentru traficul auto și trotuare pentru pietoni, înlocuiește vechea construcție din lemn, aflată într-o stare de deteriorare avansată.

Pentru construcția podului au fost folosite 32 de grinzi de la Prebet, 16 L de 21 de metri lungime și 16 L de 26 de metri lungime. Podul peste Târnava are o lungime de 100 de metri, carosabil cu dublu sens și trotuare pentru pietoni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea