Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO: 219 km/h – recordul înregistrat de un tânăr șofer de 19 ani, pe A1. 56 de viteziști ”taxați”, săptămâna trecută, de polițiștii Brigăzii Autostrăzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ultima săptămână, 56 de șoferi care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost depistați de polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 219 km/h, pe autostrada A1.

În perioada 23 – 29 octombrie  a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române care acționau pentru siguranța și fluența traficului rutier pe autostrăzi au depistat 56 de șoferi care circulau cu viteze excesive.

Astfel, pe autostrada A1, 31 de șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze cuprinse între 181 și 219 km/h, iar pe autostrada A2, aparatul radar a înregistrat 7 șoferi care circulau cu viteze cuprinse între 182 și 200 km/h.

Tot în această perioadă, pe autostrada A3, polițiștii au depistat 18 șoferi care au depășit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 și 217 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată la data de 29 octombrie a.c., la kilometrul 340 al Autostrăzii A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, când polițiștii au depistat un tânăr, de 19 ani, din orș. Covasna, care circula cu 219 km/h.

YouTube video

Toți conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei și le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei).

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea