Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Florin Roman spune că: „Oamenii au început să vadă că, deşi Cetatea arată mai bine, se face cu un cost uriaş”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Învăţămintele acestor zile pentru puterea în funcţie şi pentru politicieni în general stau într-o vorbă veche care spune că „nu nouă trebuie să ne fie frică de Guvern, ci Guvernului trebuie să îi frică de noi”. Dacă puterea PDL-istă de la Bucureşti e anesteziată şi abia schiţează câteva gesturi de propagandă în faţa protestelor generalizate, se văd urmele clare ale fricii şi la „fraţii” lor de oaste pedelistă de la Alba Iulia.
După 16 ani de stat cu picioarele pe gâtul albaiulienilor, Hava şi confraţii săi de partid (PDL) au început să facă paşi mărunţi înapoi în faţa nervilor albaiulienilor. Probabil vântul rece al schimbării a început să bată şi pe sub uşa lor. Ei ştiu că alegerile din acest an vor fi despre două lucruri la noi în municipiu: 1)  locuri de muncă, adică implicit nivelul de trai şi 2) risipa banilor în dispreţ pentru oamenii oraşului. Ambele au o cauză unică: pofta prea mare pentru banii publici a camarilei lui Hava care aruncă oraşul într-o sărăcie lucie.
Un prim pas făcut de puterea PDL – Hava la Alba Iulia este în problema „apei de ploaie”. Am semnalat public acum câteva săptămâni şi am cerut explicaţii societăţii de apă din Alba pentru sumele care sunt imputate cetăţenilor pentru „apa de ploaie”. Am semnalat că, deşi e prevăzută în contract obligaţia de plată, modul de calcul per gospodărie e unul absolut fraudulos. Cu alte cuvinte, sumele sunt băgate din burtă. Unde ajung banii? Imaginaţi-vă: tot la prietenii PDL.
PDL şi Hava au făcut aşadar pasul înapoi de teama scandalului public şi au dat ordin ca pentru moment acea sumă să nu mai apară în factură. Cel puţin pe ultima factură „apa de ploaie” nu mai există. Cu toate acestea, deşi încearcă să fugă de răspundere, noi vom continua procesul prin care acuzăm societatea de profil de abuz în felul în care a calculat tarifele şi a obligat oamenii să plătească. Cu alte cuvinte, vom deconspira, cu argumente legale, cum au băgat apropiaţii PDL mâna în buzunarul albaiulienilor.
Tot în ultima lună, dacă aţi trecut prin Cetate, aţi avut ocazia să vedeţi cum excavatoarele şi buldozerele CORINT distrugeau fără milă şi fără minte ruinele istorice romane descoperite recent … asta după alt carnagiu asupra oraşului nostru: distrugerea integrală a Parcului Custozza şi a vegetaţiei din Cetate. Numeroşi intelectuali din Alba sau din ţară au atacat dur conducerea Hava – PDL a oraşului pentru că tolerează aşa ceva. Nu s-a întâmplat nimic! Aceiaşi dragi prieteni de „bucate” ai domnului Hava, cei de la firma CORINT, şi-au continuat în ritm alert lucrările de distrugere sistematică a Cetăţii. Totul ca banii, cât mai mulţi bani!, să le intre în cont. Fără să conteze distrugerile pe care le produc.
Niciodată nu a fost vorba de vreun proiect, de vreo alocare bugetară, care să ia în calcul conservarea ruinelor romane, deşi numeroşi istorici au spus că acestea se vor găsi acolo. Culmea e că atunci când au ras Parcul Custozza au pretextat că pe ei îi interesează şi ce ruine sunt acolo. Sic! Acum, pentru că s-a împuţit treaba, PDL şi Hava au ieşit în faţa albaiulienilor cu o idee năstruşnică… să ceară  bani de pe o zi pe alta, de unde or apuca, ca să conserve ce nu au distrus… încă! Deşi tot ei sunt cei care ne spun ce greu se obţin banii, că trebuie să aştepţi mulţi ani, să scrii documentaţia, să se aprobe etc etc.
Dar nu! Ei vând acum gogoşi că „o să facă şi o să dreagă”, că, vezi Doamne, o să salveze clădirea Comandantului Legiunii a XIII, că dacă nu le dă nimeni bani o să bage mână în bugetul oraşului. Şi ghici unde o să ajungă banii noştri? Tot la prietenul lui Hava, adică Sabău. Sunt numai minciuni şi jocuri de imagine pe banii albaiulienilor! Cu alte cuvinte, profitând de dezastrul pe care tot ei îl fac în Cetate… ne şantajează că ne bagă mâna iar în buznar ca să ne mai ia nişte bani!
Oamenii au început să vadă că, deşi Cetatea arată mai bine, se face cu un cost uriaş! Zeci de milioane de euro băgaţi cu forţa din bugetul oraşului în buzunarul prietenilor lui Hava, toată vegetaţia din Custozza şi din Cetate distrusă, ruine de 2000 de ani distruse! Aşa ceva nu trece neobservat!
Cer autorităţilor să oprească demagogia, să se comporte profesionist cu banii oraşului, să sancţioneze şi să amendeze cu sume uriaşe firma Corint pentru distrugerile de nedescris din Cetate şi mai ales să pornească o acţiune serioasă de reînverzire a Cetăţii. Până atunci să nu mai aibă curaj să iasă în faţa albaiulienilor!

Florin Roman, albaiulian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea