Ziarul Unirea

Florin Roman spune că: „Oamenii au început să vadă că, deşi Cetatea arată mai bine, se face cu un cost uriaş”

    Învăţămintele acestor zile pentru puterea în funcţie şi pentru politicieni în general stau într-o vorbă veche care spune că „nu nouă trebuie să ne fie frică de Guvern, ci Guvernului trebuie să îi frică de noi”. Dacă puterea PDL-istă de la Bucureşti e anesteziată şi abia schiţează câteva gesturi de propagandă în faţa protestelor generalizate, se văd urmele clare ale fricii şi la „fraţii” lor de oaste pedelistă de la Alba Iulia.
După 16 ani de stat cu picioarele pe gâtul albaiulienilor, Hava şi confraţii săi de partid (PDL) au început să facă paşi mărunţi înapoi în faţa nervilor albaiulienilor. Probabil vântul rece al schimbării a început să bată şi pe sub uşa lor. Ei ştiu că alegerile din acest an vor fi despre două lucruri la noi în municipiu: 1)  locuri de muncă, adică implicit nivelul de trai şi 2) risipa banilor în dispreţ pentru oamenii oraşului. Ambele au o cauză unică: pofta prea mare pentru banii publici a camarilei lui Hava care aruncă oraşul într-o sărăcie lucie.
Un prim pas făcut de puterea PDL – Hava la Alba Iulia este în problema „apei de ploaie”. Am semnalat public acum câteva săptămâni şi am cerut explicaţii societăţii de apă din Alba pentru sumele care sunt imputate cetăţenilor pentru „apa de ploaie”. Am semnalat că, deşi e prevăzută în contract obligaţia de plată, modul de calcul per gospodărie e unul absolut fraudulos. Cu alte cuvinte, sumele sunt băgate din burtă. Unde ajung banii? Imaginaţi-vă: tot la prietenii PDL.
PDL şi Hava au făcut aşadar pasul înapoi de teama scandalului public şi au dat ordin ca pentru moment acea sumă să nu mai apară în factură. Cel puţin pe ultima factură „apa de ploaie” nu mai există. Cu toate acestea, deşi încearcă să fugă de răspundere, noi vom continua procesul prin care acuzăm societatea de profil de abuz în felul în care a calculat tarifele şi a obligat oamenii să plătească. Cu alte cuvinte, vom deconspira, cu argumente legale, cum au băgat apropiaţii PDL mâna în buzunarul albaiulienilor.
Tot în ultima lună, dacă aţi trecut prin Cetate, aţi avut ocazia să vedeţi cum excavatoarele şi buldozerele CORINT distrugeau fără milă şi fără minte ruinele istorice romane descoperite recent … asta după alt carnagiu asupra oraşului nostru: distrugerea integrală a Parcului Custozza şi a vegetaţiei din Cetate. Numeroşi intelectuali din Alba sau din ţară au atacat dur conducerea Hava – PDL a oraşului pentru că tolerează aşa ceva. Nu s-a întâmplat nimic! Aceiaşi dragi prieteni de „bucate” ai domnului Hava, cei de la firma CORINT, şi-au continuat în ritm alert lucrările de distrugere sistematică a Cetăţii. Totul ca banii, cât mai mulţi bani!, să le intre în cont. Fără să conteze distrugerile pe care le produc.
Niciodată nu a fost vorba de vreun proiect, de vreo alocare bugetară, care să ia în calcul conservarea ruinelor romane, deşi numeroşi istorici au spus că acestea se vor găsi acolo. Culmea e că atunci când au ras Parcul Custozza au pretextat că pe ei îi interesează şi ce ruine sunt acolo. Sic! Acum, pentru că s-a împuţit treaba, PDL şi Hava au ieşit în faţa albaiulienilor cu o idee năstruşnică… să ceară  bani de pe o zi pe alta, de unde or apuca, ca să conserve ce nu au distrus… încă! Deşi tot ei sunt cei care ne spun ce greu se obţin banii, că trebuie să aştepţi mulţi ani, să scrii documentaţia, să se aprobe etc etc.
Dar nu! Ei vând acum gogoşi că „o să facă şi o să dreagă”, că, vezi Doamne, o să salveze clădirea Comandantului Legiunii a XIII, că dacă nu le dă nimeni bani o să bage mână în bugetul oraşului. Şi ghici unde o să ajungă banii noştri? Tot la prietenul lui Hava, adică Sabău. Sunt numai minciuni şi jocuri de imagine pe banii albaiulienilor! Cu alte cuvinte, profitând de dezastrul pe care tot ei îl fac în Cetate… ne şantajează că ne bagă mâna iar în buznar ca să ne mai ia nişte bani!
Oamenii au început să vadă că, deşi Cetatea arată mai bine, se face cu un cost uriaş! Zeci de milioane de euro băgaţi cu forţa din bugetul oraşului în buzunarul prietenilor lui Hava, toată vegetaţia din Custozza şi din Cetate distrusă, ruine de 2000 de ani distruse! Aşa ceva nu trece neobservat!
Cer autorităţilor să oprească demagogia, să se comporte profesionist cu banii oraşului, să sancţioneze şi să amendeze cu sume uriaşe firma Corint pentru distrugerile de nedescris din Cetate şi mai ales să pornească o acţiune serioasă de reînverzire a Cetăţii. Până atunci să nu mai aibă curaj să iasă în faţa albaiulienilor!

Florin Roman, albaiulian

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

18 Comentarii

Aurelian 23 ianuarie 2012 at 19:30

Piticul Atomic ii ca „chiperu”, umbla peste tot, a lasat proiectul Alba-Iulia, Capitala Cultural Europeana 2020 pe sama Mafiotului Albanii, ca a avut treburi mult mai importante de facut. A trebuir sa recruteze epileptici de la Galda, sa-i trimita intariri lui Cr(et)in Antonescu la Bucuresti, in speranta naufragierii Marinarului(treburile au iesit prost ca se pare ca vor naufragia Eutanasiu si Potorina, ca Chiulaul Pockerist ii pune sa dimesioneze), si acum „dubleaza” serviciul economic de la Primaria Alba, ca i se par scumpe lucrarile. Nu cred ca va termina acest proiect nou inceput, ca din fericire se plictiseste repede!

albaiulian 23 ianuarie 2012 at 19:36

parca intr-un sat ,undeva s-a amenajat un parc in padure!!! la noi s-au pavat santurile cetatii!?? ce se pastreaza din autenticitatea celor trei fortificatii, afara de ziduri!?…havelele s-au pus sa nu-si muradareasca CIZMELE stapanii de la viena!

felicia 23 ianuarie 2012 at 19:51

bai AURELIANE zi sa te fereasca Dumnezeu de vreo boala

matahala 23 ianuarie 2012 at 19:57

nu este ferit.
Numele real al dinsului este Gainar, locuieste in spania si multi ar vrea sa se intoarca in alba sa ii sopteasca citeva cuvinte „dulci” la ureche

Aurelian 23 ianuarie 2012 at 20:23

Asculta „MATAHALA”, tu cred ca esti fiul lui Gheorghe Gainar, si vrei sa-i faci publicitate, doar. doar ai sa-l lipesti de Hava. Gainar nu ii decat alt dezastru asemanator Piticului Atomic, si i-mi insulti inteligenta confundandu-ma cu el. Crezi ca Gainar ii in stare sa scoata vreo 2 vorbe din gura , fara sa umpla casa de rumegus, cu limba de lemn pe care o are, daca crezi te inseli amarnic. L-a dar afara de la intalnirile cu Primarul in Alcala de Henares, ca a disperat Primaria, cu fomistii cu care se prezenta(mai ceva cum s-a prezentat Piticul Atomic, cu bolnavii de epilepsie, la Manifestatia Chiulaului Pocker-ist), ca radeau tot ca lacustele. Prosta imagine a romanilor in Spania nu este data numai de curve si hotii, ca asemenea „reprezentati, autoimpusi” ca si Gainar, cu prestatia lor marlaneasca, distrug mai mult ca 1.000 de hoti si curve la un loc! Asa ca mai termina si mai ma lasa, comfudandu-ma cu Gainar, mai bine intreabal pe Simedru, cine sunt, ca el stie ce stie!

instalatorul 23 ianuarie 2012 at 20:54

Edmond Talmacean….hora si nu mai stiu cum………dar pe boureanu……dar lazaroiu… de nivelul lor sunt si astia doi…..LIPITORI…..iar de orasul si judetul nostru habar nu au….deci ….baiiiiiiiii,………….liniste………ce dracu……………..care-i treaba cu bazinul olimpic?????????????????
adevarul este ca ardelenii nostri sunt cei mai slabi si lingai conducatori…..de departe boc….ciorbea…decebal traian remes….electronistul de la agricultura….valeriu tabara….oana badea…..blaga…….ala de la bistrita….olteanu…S-O LASAM MAI MOALE….CA NOI ARDELENII SUNTEM OAMENI DE TREABA……

Simona 23 ianuarie 2012 at 20:55

Mai nou sunt puse pe siteul Ziarului Unirea , articole semnate „Autor: Redactia Ziarului „Unirea””
In redactia ziarului Unirea sunt ziaristi adevarati si corecti,care au curajul si isi semneaza articolele Dar CINE Abuzeaza de „Autor: Redactia Ziarului „Unirea” parerea mea ii jigneste pe restul Ziaristilor.

instalatorul 23 ianuarie 2012 at 21:00

lipitorile sunt ………dobra cu clemnt si cum suparare il mai cheama……….aaaaaaaaa si o alta lipitoare.prietenul meu mihaita babi……..vorba lui base………baiiiiiiiiiii…liniste…..ce dracu……….care-i treaba cu bazinul olimpic……….daca sunt nebun…..sa va uitati ca nimeni dintre astia nu spun o vorba

dolfi 23 ianuarie 2012 at 21:02

bai florinel alte subiecte n-aveti voi astia din „o pozitie (cum zice Stelica ala din gara…)” n-aveti alte subiecte decat astea 2: cetatea si capitala culturala!? ce? nu mai sunt penzionari amarati!? s-au eradicat cainii vagabonzi? somajul/lipsa locurilor de munca nu mai constituie o problema?

Hai mai feciori ca puteti mai mult… Oricum micu’ Stalin si clica lui nici nu va mai baga in seama… Incepem si noi cetatenii sa ne gretzalim de aceleasi subiecte expirate. La tembelizor macar avem telecomanda si mai putem schimba pe Cartoon Network sau Discovery…

nicu 23 ianuarie 2012 at 23:57

florinel informatorul si bona lui eutanasiu!!!!
lasaneeee, lasaneene !!!!!!!!!!! slugoiule!!!!!!!

Florin Roman 24 ianuarie 2012 at 0:00

Nicu infantilitatea si prostia nu se pot trata. Sa fi sănătos zoaie pedelista! Hai ca ai înjurat destul, îți iei leafa si la culcare!

alexandru 24 ianuarie 2012 at 9:08

pt domnul florin roman: stimate domn, inprimul rand nu inteleg de ce duci o campanie in locul domnului potor.nu era mai simplu sa candidezi dumneata la primarie?in al doilea rand: domnul hava are sanse reale sa fie primar si dupa alegerile din toamna.pnl ar trebui sa lupte pentru cucerirea consiliului local.hava fara consiliu nu mai poate impune toate aberatiile pedeliste.ar fi cazul sa prezentati lista candidatiilor la consiliu si sa incepeti sa-i popularizati.problema cetatii e una chiar simpla: franchini a facut un proiect care necesita multe excavatii si coborari de nivele. asta pentru ca devizele sa curga.putini inteleg asta. e o lucrare absurda.va amintesc ca primaria alba a imprumutat in 2010 suma de 15 milioane de euro de la o banca privata pt a sustine aceste investitii. efortul bugetar e unul imens, se sacrifica dezvoltarea orasului pe urmatorii 10 ani.ar fi interesant o ancheta pe aceasta tema. un ajurnalistica evident. intre timp cei de la apa au mai ridicat preturile prestatiilor lor. o regie politizata pana la absurd, am ajuns sa platim la case mai multa apa de ploaie decat apa consumata.toate investitiile acestei regii se fac pe spinarea cetateniilor. nici urma de eficentizare a activitatii, de restructurare a acestei regii, nici urma de transparenta. sunt subiecte pe care ca rog sa le tratati cu mai multa forta.nu de alta dar vad ca sunteti singurul politician al opozitiei care nu face figuratie in lupta politica.

alinuta 24 ianuarie 2012 at 12:33

domnule roman acuze acuze si iar acuze ne ai plictisit deja faci ca in povestea cu lupul nu te mai crede nimeni pari ridicol zau ….vrem fapte nu vorbe vrem liniste nu instigatii

HH 24 ianuarie 2012 at 12:36

FOARTE CORECT ARTICOLUL, FELICITARI !

Florin Roman 24 ianuarie 2012 at 12:40

@ Alexandru si @Lucian va multumesc pentru mesaje, va promit ca sunt atent la chestiunile de bun simt pe care le-ati ridicat. In ceea ce privește Alba Iulia Capitala Culturala Europeana mergem mai departe. La sfârșitul lunii avem finalizată strategia culturala pe care o vom prezenta public. Asteptam înființarea din punct de vedere juridic a Asociatiei care este o chestiune de timp ce tine de instanța si nu de noi. In tot acest timp strangem semnături pentru sustinererea proiectului. Alexandru am ținut întotdeauna cont de părerile unor forumisti constructivi, asa cum ești tu. Chestiunea cu apa de ploaie a plecat de la tine. O sa vezi in următoarele zile acțiunea in instanța pe acest subiect. Si e doar un exemplu. Va multumesc.

Aurelian 24 ianuarie 2012 at 13:16

Astia sunt singurii tai sustinatori Florinel? Lasa-ma sa cred ca si tu mergi la cacialma, si de fapt tu ai scris aceste postari, semnand si Alexandru si Lucian!

cl 24 ianuarie 2012 at 13:02

din cauza poleiului din ultimele zile cred ca ii deraiaza neuronul romanului. nu se mai intelege nimic din logica acestui om atata timp cat intr-o saptamana apreciem cetatea in celalta o hulim.

vanPERSIE 25 ianuarie 2012 at 14:54

cum puteti sa aveti respect fata de omul..pardon lucrul acesta numit Florin Roman…nu inteleg..aceasta carpa nu stie sa-si faca campanie decat prin injurii si prin faptul ca scrie Hava cu h mic sau mai situ io ce „mari” metode de a umili omul.sa nu uitam ca a participat la acele emisiuni in care s-a apucat sa porceasta toata familia mai multor oameni si asta numai pt ca fac parte din pdl.sta toata ziua si compune prin unirea articole de toata jena…si va mai zic ceva daca nu era primarul de acum impreuna cu oamenii din preajma dansului acum nu aveam nici macar jumatate din ce este in orasul asta..

Comentariile sunt oprite