Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Victorie pentru consumatori: Electrica Furnizare va aplica reducerea de 50% pentru locuitorii din Munții Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Victorie pentru consumatori: Electrica Furnizare va aplica reducerea de 50% pentru locuitorii din Munții Apuseni

La solicitarea prefectului judeţului Alba, Nicolae Albu, furnizorul de energie electrică Electrica Furnizare confirmă că va aplica reducerea de 50% pentru locurile de consum din zona Munţilor Apuseni.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Urmare a întâlnirilor cu cetăţenii de la finalul anului 2022 a prefectului Nicolae Albu, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba s-a adresat furnizorului de energie Electrica Furnizare SA şi Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru rezolvarea uneia dintre problemele semnalate de un număr foarte mare de cetăţeni din zona Munţilor Apuseni, respectiv aplicarea reducerii de 50% la energia electrică conform O.G. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi Rezervaţia Biosferei “Delta Dunării” actualizată prin Ordinul Comun nr.572/2022 al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, nr.321/2022 al Ministerului Energiei, nr.1335/2022 al Ministerului Finanţelor, nr.1009/2022 al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi nr.935/2022 al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Din răspunsul Electrica Furnizare SA rezultă că au fost analizate solicitările transmise prin intermediul a 21 de UAT- uri din judeţul Alba, concluzia fiind că în peste 87,53% din locurile de consum analizate se poate acorda reducerea de 50%, pentru restul de circa 12,47% poziţii neconforme Electrica Furnizare SA fiind în dialog cu primăriile pentru aducerea la conformitate.

Totodată, furnizorul de energie Electrica Furnizare a menţionat în răspunsul transmis Instituţiei Prefectului că, în contextul modificărilor legislative cu privire la măsurile de sprijin aplicate clienţilor de energie electrică, a fost nevoit să realizeze, în mod repetat, dezvoltări semnificative ale sistemului informatic de facturare, care să permită evidenţierea în facturi a beneficiilor acordate consumatorilor, beneficii care se vor reflecta în facturi după actualizarea sistemului informatic.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, în colaborare cu UAT- uri din Munţii Apuseni, va monitoriza în continuare cu atenţie modul în care Electrica Furnizare SA, dar şi alţi furnizori de energie electrică, vor aplica reducerea de 50% şi solicită cetăţenilor din zona Munţilor Apuseni care au contracte de furnizare a energiei electrice cu alţi furnizori să transmită prin intermediul UAT- urilor în care domiciliază sau lucrează dacă întâmpină probleme în acordarea acestui beneficiu legal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea