Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Victor Ponta: CAS vor fi reduse cu 5 procente de la 1 octombrie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

victor_pontaSăptămâna viitoare Guvernul va trimite Parlamentului un proiect de lege care prevede reducerea CAS cu 5% începând cu 1 octombrie, a anunțat premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a eplicat că, prin implementarea acestei măsuri de la 1 octombrie, nu va fi nevoie de reducerea unor cheltuieli sau creșterea altor taxe.

„Reducerea CAS cu 5% trebuie aplicată chiar de anul acesta și putem să ne permitem acest lucru. Putem să transmitem săptămâna viitoare la Parlament legea privind reducerea CAS de la 1 octombrie, pentru că astfel nu vom avea nevoie să tăiem alte cheltuieli. Impactul va fi de 850 de milioane de lei, bani pe care îi avem în buget”, a spus premierul.

„Nu mărim deficitul, nu mărim alte taxe”, a adăugat el.

Guvernul intenționa să reducă aceste contribuții sociale cu 5% pentru angajatori de la 1 iulie. Acestea erau însă datele vehiculate înaintea sosirii delegației FMI în țară. Ieri, premierul vorbea în termeni vagi, fără a da o cifră sau o dată precise.

„Vreau să precizez că acordul pe care îl avem cu FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială rămân funcționale. Nu se întrerupe, nu se reziliază, nu se denunță. Avem acest acord și asta înseamnă că dacă vom avea cumva nevoie – nu e cazul – să accesăm creditele puse la dispoziție, avem acces la acel 10% cofinanțare pentru fondurile europene fără niciun fel de impediment, liniile de credit pentru programele de sănătate sunt valabile”, a mai spus premierul, conform Digi24.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea