Rămâi conectat

Ştirea zilei

Victor Negrescu militează pentru atragerea investiţiilor şi a fonduriLOR europene în judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Victor Negrescu, în calitatea sa de preşedinte al PES activists România – structura militanţilor stângii europene din România, şi de reprezentant al stângii europene în România, a participat în perioada 2 – 4 decembrie, la Varşovia, la Consiliul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi la cel de-al 4-lea Forum anual european al PES activists. În cadrul evenimentului, stânga europeană şi liderii PES, printre care premierul Spaniei, Jose Luis Zapatero, şi cel al Greciei, Georges Papandreou, au decis să desemneze prin alegeri interne în interiorul PES un candidat unic la şefia Comisiei Europene, ca alternativă la actualul preşedinte de dreapta al Comisiei Europene, Jose Manuel Baroso, responsabil pentru anvergura crizei economice din Europa, care a afectat în special oamenii cu venituri reduse din toate statele membre. Este pentru prima dată când un partid european îşi asumă acest rol politic de a desemna prin votul membrilor din toată Europa un candidat unic; acţiunea se înscrie pe linia progresele înregistrate la intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, care a instituţionalizat partidele politice europene în mecanismele Uniunii Europene.
Preşedintele PES activists România şi reprezentantul stângii europene în România, Victor Negrescu, a condus o delegaţie de 35 de activişti PES din ţara noastră, inclusiv din judeţul Alba. Alături de activiştii PES au mai participat preşedintele PSD, Victor Ponta, preşedintele Consiliului Naţional PSD, Adrian Năstase, vicepreşedintele PSD, Titus Corlăţean şi europarlamentarul Rovana Plumb. „În cadrul Consiliului PES şi Forumului anual european al PES activists, stânga europeană a decis ca fiecare structură a PES activists, inclusiv cea din Alba, să poată demara o iniţiativă politică sau legislativă care va fi promovată de stânga europeană atât la nivelul partidelor membre, cât şi la nivelul Parlamentului European. În calitate de lider al PES activists România am promovat ideea ca la nivel european, prima iniţiativă să fie legată de impunerea unui salariu minim european. Cu ocazia acestei întâlniri am discutat cu mai mulţi aleşi locali şi europeni despre necesitatea creşterii fondurilor europene atrase de România, dar şi despre politizarea excesivă pe care actualul guvern o face în alocarea fondurilor. În acest sens, am purtat discuţii avansate cu mai mulţi lideri europeni în legătură cu posibilitatea atragerii de investiţii solide în judeţul Alba, dar şi despre crearea de parteneriate între primarii PSD din judeţ şi cei din alte state europene. Anul viitor, o delegaţie a aleşilor de stânga europeni va vizita judeţul Alba”, a declarat Victor Negrescu, preşedintele PES activists România.
PES activists Europa a luat fiinţă în anul 2006, la iniţiativa Partidului Socialiştilor Europeni, din dorinţa de a aduce pe agenda publică a ţărilor membre UE dezbaterea temelor europene şi de a promova activitatea PES la nivelul instituţiilor europene. În prezent, la nivel european există peste 20.000 de membri şi peste 100 de grupuri locale active, în timp ce în România sunt înscrişi peste 1.300 de militanţi PES în 30 de structuri judeţene. (S.D.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT RUTIER pe Calea Moților din Alba Iulia, lângă stația de salvare: Două mașini s-au ciocnit

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT RUTIER pe Calea Moților din Alba Iulia, lângă stația de salvare: Două mașini s-au ciocnit

Luni seara, o coliziune între două mașini a avut loc pe Calea Moților din Alba Iulia.

Potrivit informațiilor preliminare furnizate de autorități pentru ziarulunirea.ro, incidentul a implicat două autovehicule.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu s-au înregistrat persoane rănite în urma acestui eveniment rutier, autoritățile calificându-l ca o simplă tamponare.

Cu toate acestea, la locul incidentului a fost prezente și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță, pregătit să intervină în orice situație.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Incendiu la fabrica Kronospan Sebeș! A ars o bandă din secția de PAL. Garda de Mediu s-a deplasat la fața locului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incendiu la fabrica Kronospan Sebeș. A ars o bandă din secția de PAL. Garda de Mediu s-a deplasat la fața locului

În această seară, după ora 19:00, la fabrica Kronospan din Sebeș, județul Alba, a izbucnit un incendiu la secția de pal, în zona buncărului de așchii.

În jurul orei 19:30, a fost anunțată Garda de Mediu, care s-a deplasat la fața locului, incendiul fiind aproape stins”, a declarat pentru ziarulunirea.ro Dănuț Hălălai, comisar șef al Gărzii de Mediu Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din informațiile obținute de la martorii de la fața locului, se pare că incendiul nu a afectat o suprafață mare, iar angajații fabricii și pompierii din cadrul unității au intervenit prompt pentru stingerea acestuia.

Echipa de permanență de la Garda de Mediu Alba s-a deplasat la fața locului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Încă un caz de șofer din Alba depistat pozitiv la Drug Test și NEGATIV la testul biologic: În peste 60% din cazuri rezultatele aparatelor sunt infirmate de analize

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un caz de șofer din Alba depistat pozitiv la Drug Test și NEGATIV la testul biologic: În peste 60% din cazuri rezultatele aparatelor sunt infirmate de analize

Încă un caz în care conducătorul auto avea rezultat pozitiv la Drug Test, iar ulterior după ce și-a făcut analizele de sânge, acestea au indicat că rezultatele testului inițial erau false, a fost făcut public în Alba.

Este vorba despre un tânăr în vârstă de 18 de ani din Zlatna, județul Alba, oprit de polițiști la începutul lunii septembrie și care s-a ales cu dosar penal și suspendarea permisului după ce la testarea cu aparatul drogtest, a rezultat că era sub influența substanțelor psihoactive. În urma analizelor toxicologice s-a dovedit că acesta nu consumase droguri, iar cazul împotriva acestuia a fost clasat.

„Din cuprinsul buletinelor de analiză toxicologică, privind prezența în organism a substanțelor psihoactive a numitului M. S. M., rezultatul este negativ atât pentru mostra de sânge, recoltată la ora 17:35, cât și pentru mostra de urină recoltată la ora 17:38”, se arată în soluția de clasare trimisă de familie pe adresa ziarulunirea.ro.

Elit - Gustul Desăvârșit

IPJ Alba va înlocui aparatele Drugtest aflate acum în dotare, după ce rata de eșec a acestora este uriașă. 67% din testele efectuate în 2022, care au avut rezultat pozitiv la aparate, au fost infirmate la analizele de laborator.

Schimbarea dispozitivelor se va face cu sprijinul financiar oferit de Consiliul Județean Alba. Vor fi achiziționate șapte aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, a căror valoare totală este estimată la 154.000 lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare