Rămâi conectat

Politică Administrație

Victor Negrescu: Florin Roman candidează pentru funcţia de purtător de cuvânt al PDL?

Publicat

în

Recentele apariţii publice ale lui Florin Roman ilustrează că s-a supărat că nu se mai poate lăuda cu proiectele PSD şi a decis să apară în presă cu proiectele PDL.

Fiind prea ocupat cu postările pe Facebook a venit şi a susţinut punctul de vedere al PDL privind stema judeţului solicitând din nou dispariţia simbolului lui Avram Iancu. A mai susţinut şi punctul de vedere a lui Mircea Hava care se plânge că după ce ani de zile nu a făcut nimic, brusc, nu mai are bani pentru Bazinul Olimpic.

Îi asigurăm pe amândoi că PSD Alba se va lupta împotriva abuzurile comise de actuala majoritate formată dintr-un PDL dispărut la nivel naţional şi susţinută de consilierii liberali  în Consiliul Judeţean Alba. Ne vom lupta ca memoria lui Avram Iancu să fie păstrată în stema judeţului şi vom lupta pentru transparenţă în cheltuielile administraţiilor publice.

Electrica Furnizare Discount

Îl informăm pe Florin Roman că nici Udrea şi nici Hellvig nu au făcut nimic pentru Bazinul Olimpic pentru că dacă era aşa proiectul era terminat şi nu blocat pe vremea celor doi miniştrii. Poate ar fi bine să se intereseze şi ce partide au susţinut numirea şi păstrarea directorului Companiei Naţionale de Investiţii, Nicolae Buşcu, pe funcţie şi atunci ar căuta soluţia în propria ogradă.

Poziţia PSD este clară. Este nevoie ca proiectul să fie terminat, dar repezeala cu care se solicită pare să ascundă temeri privind un eventual control financiar. Înainte de a consuma bani suplimentari într-un proiect care niciodată nu pare să se mai termine trebuie să fixăm termene clare, un program de lucrări transparent şi o analiză a cheltuielilor realizate sau ce se vor realiza. Solicităm astfel un control de la Bucureşti a Curţii de Conturi, tocmai pentru a fi siguri că proiectul este dezvoltat în interesul cetăţenilor şi nu ascunde în spatele interesului local alte tipuri de interese.

Dar nu ne putem aştepta la mai multe din partea unui om  însetat după funcţii care a renunţat la o alianţă naţională care funcţionează foarte bine între PNL şi PSD construită pentru a aduce performanţă şi a lupta pentru o Românie mai corectă.

Cu siguranţă, pentru a-şi păstra funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean sub liderul PDL Ion Dumitrel, Florin Roman este obligat să demonstreze că este un adevărat discipol al metodelor PDL din judeţ şi un soldat democrat liberal disciplinat.

Mai mult decât atât ultimele comunicate de presă ale democrat- liberalilor îl apără frenetic ca şi cum ar fi un membru cu acte în regulă al PDL. În acest context înţelegem şi cum PNL a pierdut funcţia de viceprimar al Municipiului Alba Iulia şi de ce candidatul USL la Primărie, deputatul Călin Potor, nu a fost susţinut de acesta în campania electorală de anul trecut. Acum înţelegem că era dornic de a ajunge preşedintele organizaţiei municipale şi a sacrificat pentru asta interesele USL, ale PNL, ale prietenilor săi liberali Gabriel Pleşa şi Simone Albani şi mai ales ale cetăţenilor.

Semnat: Purtător de cuvânt şi vicepreşedinte al PSD Alba, Victor Negrescu

                                                       

Publicitate

Politică Administrație

DECIZIE: Acordarea pensiilor speciale ale aleșilor locali se amână un an de zile. Ce spune Marcel Ciolacu

Publicat

în

DECIZIE: Acordarea pensiilor speciale ale aleșilor locali se amână un an de zile. Ce spune Marcel Ciolacu

Credem că cea mai bună soluție este prorogarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru aleșii locali, a declarat luni seară liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ședința liderilor partidelor din coaliția de guvernare.

„S-a avut această discuție (referitoare la pensiile speciale pentru aleșii locali – n.r.). Credem că cea mai bună soluție în acest moment este prorogarea de termen pentru un an de zile”, a declarat Marcel Ciolacu după ședința coaliției de guvernare.

Pensiile speciale pentru primari, consilieri și președinți de consilii județene au fost introduse prin Codul administrativ din 2019, însă au fost prorogate în fiecare an.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Stimați locuitori ai județului Alba,

Se împlinește un an de la alegerile parlamentare și aproape un an de când mi-am preluat mandatul de deputat. Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să spuneți dacă v-am reprezentat așa cum v-ați dorit în Parlamentul României și ce trebuie să îmbunătățesc pentru ca activitatea mea să corespundă necesităților și să fie pe măsura așteptărilor.

Activitatea parlamentară se măsoară și în cifre: Am avut 21 de luări de cuvânt, 12 declarații politice, 25 de propuneri legislative (alături de colegii din PSD), dintre care una a devenit lege, 115 întrebări și interpelări și 6 moțiuni semnate. De asemenea, am depus peste 60 de amendamente pentru ca locuitori din județul Alba să beneficieze de investiții guvernamentale

Electrica Furnizare Discount

Demersurile mele au avut ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor din Alba: accesibilizarea accesului la servicii medicale în mediul rural și îmbunătățirea calității actului medical în urban, investiții în infrastructura rutieră, ajutarea oamenilor din Alba afectați de inundații, descentralizarea deciziei și mai multă putere pentru autoritățile publice locale, sprijin pentru mediul privat, pentru turismul rural și montan, pentru agricultori și crescători de animale, șanse egale la angajare în sistemul public pentru tineri și deopotrivă vârstnici, scăderea prețurilor la lemnele de foc pentru populație sau sprijin pentru instituțiile de învățământ. Am reacționat când subvențiile pentru fermieri au scăzut dramatic și am transmis propunerile lor decidenților guvernamentali.

De asemenea, m-am folosit de toate prerogativele legislative și de toate pârghiile pe care le-am avut la dispoziție pentru ca spitalele din Apuseni să beneficieze de investiții, DN 74, DN 74 A și DN 75 să fie asfaltate, iar elevii din satele noastre să beneficieze de condiții egale de învățare.

O parte dintre demersuri, cu sprijinul dvs. și al celorlalți parlamentari, s-au concretizat, iar altele sunt în curs. Spre exemplu, mă bucur că primăriile vor hotărî soarta școlilor lăsate în paragină, după ce propunerea legislativă pe care am inițiat-o împreună cu colegii parlamentari PSD a fost promulgată. Schimbarea destinației se putea face, până acum, doar cu avizul conform al Ministerului Educației. Aleșii locali cunosc cel mai bine necesitățile oamenilor și au capacitatea necesară să prevadă dacă pentru respectiva școală vor exista solicitări din partea părințiilor, în funcție de natalitate și de alți indicatori siguri și obiectivi. Primarii nu au nevoie de birocrație excesivă și de negații din partea autorităților centrale. Fostele școli pot fi modernizate, inclusiv cu bani europeni și pot fi transformate în centre sociale, cămine de vârstnici, dispensare, locuri de agrement și socializare sau li se pot oferi orice alte utilități, în funcție de necesități.

 Nu voi renunța și, chiar dacă nu am amintit în fiecare zi, am continuat munca pentru înființarea primului centru de dializă în Apuseni și a unui cabinet de expertiză medicală a capacității de muncă în această zonă.

Îmi doresc să fiu în continuare parlamentarul tuturor locuitorilor județului Alba. A celor care m-au votat și a celor care au avut alte opțiuni sau care, din diferite motive, nu au participat la vot. Orice propuneri pe care doriți să mi le faceți sunt binevenite!

Cu considerație,

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Publicat

în

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Liderii PSD și PNL se reunesc luni atât în ședințe separate, cât și într-o întâlnire a coaliției, pentru a stabili cum își împart funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat.

Biroul Executiv al PNL are loc la ora 10.00, PSD are Biroul Politic Naţional la ora 13.00, iar ședința coaliției e programată la ora 18.00.

În ceea ce privește împărțirea funcțiilor de prefecți, unul dintre scenariile discutate este ca partidul care conduce Consiliul Județean să dea și prefectul. Chiar dacă acest scenariu nu va fi pus în aplicare, PNL va pierde cinci posturi de prefecți față de cele 22 pe care le avea în coaliția anterioară cu USR.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Propunerea PSD pentru funcția vacantă de subprefect de Alba: Un cunoscut medic din județ, în cărți

În ceea ce privește cele 84 de posturi de secretari de stat, PSD va avea 42, PNL – 34 și UDMR – 8, potrivit surselor G4Media.ro.

În interiorul PNL se discută și propunerea ca organizațiile județene care au dat miniștri să nu mai aibă și prefecți.

Sursa: g4media.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare