Rămâi conectat

Politică Administrație

Victor Negrescu: Centenarul Unirii va readuce Alba Iulia în prim-planul strategiei naționale de dezvoltare. Plănuim organizarea unui eveniment european

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Europarlamentarul Victor Negrescu susține că Centenarul Unirii va readuce Alba Iulia în prim-planul strategiei naționale de dezvoltare, iar în 2018 sunt plănuite o serie de evenimente de promovare a municipiului și a județului, inclusiv organizarea în Alba Iulia a unui eveniment european de anvergură. 

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, s-a întâlnit zilele acestea cu Ministrul Culturii și Identității Naționale, Ionuț Vulpescu, pentru a discuta despre Centenarul Unirii și rolul pe care îl va ocupa Alba Iulia în strategia de promovare pentru anul 2018.

„Centenarul Unirii este un moment important pentru România și în mod special pentru județul Alba. De aceea am purtat discuții despre viitoarele proiecte culturale ale Guvernului cu Ministrul Culturii și Identității Naționale, Ionuț Vulpescu.

Ionuț Vulpescu este un prieten al albaiulienilor și sunt convins că împreună cu colegii noștri din executiv vor face ca anul 2018 să devină nu doar un moment de celebrare a trecutului nostru dar și un punct de plecare spre noi obiective de viitor pentru România și în mod special Alba Iulia” a declarat Victor Negrescu într-un comunicat de presă.

În cadrul discuțiilor purtate, Victor Negrescu a reiterat dorința sa de a oferi vizibilitate Centenarului la nivel european și a prezentat o parte din inițiativele sale, potrivit sursei citate.

„Îmi doresc ca Centenarul Unirii să fie vizibil la nivel european. Avem plănuite în acest sens pentru anul 2018 o serie de evenimente de promovare ale Municipiului Alba Iulia și județului Alba la Parlamentul European, realizarea unei expoziții care va circula prin diferitele capitale europene dar și găzduirea în Alba Iulia a unui eveniment european de anvergură.

Obiectivul nostru trebuie să fie să vorbim despre proiectele de viitor, despre ce va fi, cum va arăta și ce vrem pentru România și Alba Iulia în următorii o sută de ani.

Sunt convins că datorită sprijinul pe care îl vom primi din partea Guvernului, Centenarul Unirii va readuce Alba Iulia în prim-planul strategiei naționale de dezvoltare”, a spus Victor Negrescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea