Rămâi conectat

Ştirea zilei

Victor Negrescu, candidatul din Alba cu cele mai mari şanse la europarlamentare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Alegerile europarlamentare au loc anul acesta în data de 25 mai, iar conform ultimelor sondaje, singurul candidat din Alba, cu şanse reale de a prinde un fotoliu la Bruxelles este vicepreşedintele PSD Alba, Victor Negrescu.

Şi când afirm acest lucru mă raportez la ultimul sondaj realizat de CSCI, la sfârşitul lunii martie. Conform acestui sondaj alianţa PSD-PC-UNPR va strânge 42% din numărul total al voturilor ceea ce ar oferi 16 mandate, iar Victor Negrescu se află pe locul 17,candidatul fiind susţinut de organizaţia PSD Alba şi de majoritatea organizaţiilor
PSD din Regiunea Centru. Preşedintele PNL Alba Iulia, Florin Roman a ajuns pe locul Florin Roman0113, pe lista de candidaţi a naţional-liberalilor, la alegerile europarlamentare. Conform
sondajului CSCI, PNL va lua 15%, ceea ce înseamnă 6 europarlamentari. Este de menţionat însă faptul că PNL Alba a transmis astăzi un comunicat în care susţine că PSD încearcă să manipuleze opinia publică, prin sondaje fabricate. „PSD muncește asiduu la elaborarea unor sondaje de opinie pe care le aruncă pe piață în încercarea disperată de discreditare a Partidului Național Liberal și a președintelui Crin Antonescu. Ultimele astfel așa-zise cercetări sociologice, fabricate în laboratoarele PSD, demonstrează că pesediștii se tem de candidatul nostru la Președinția României și falsifică în mod grosolan realitatea”.

După ultimele modificări, candidatul din Alba – primarul Mircea Hava, a fost plasat pe locul 11, pe lista PDL, la europarlamentare. Acesta a declarat însă că nu îşi doreşte un fotoliu la Bruxelles ci doar vrea să ridice partidul pe care îl conduce, în judeţul Alba. Conform sondajului PDL are 10% şi va avea 4 europarlamentari.

Nici Clement Negruţ, preşedintele PMP Alba nu-şi doreşte un mandat de eurodeputat, dar nici nu are şanse, pentru că PMP va avea Clement Negrut02doar 4 reprezentanţi, adică 10% din intenţiile de vot, iar Negruţ se află pe poziţia a 16-a.

Sondajul CSCI a fost realizat pe un eșantion de 1.120 subiecți. Eșantion multistadial cluster, cu selecția probabilistică  a persoanelor. Eșantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 și recensământul populației 2002.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă” Joia mare la catolici l-a găsit pe un bărbat din Sri Lanka la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Acesta a participat la slujba și ritualul ”spălării […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea