// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Viceprimarul Gabriel Pleșa: ”În curând, toate parcările publice din municipiu vor fi cu plată. Taxa va fi achitată prin SMS

Toate locurile de parcare publice (pentru care nu există abonamente) din municipiul Alba Iulia vor fi, în curând, cu plată, iar taxa va fi achitată prin SMS, a anunțat, miercuri, viceprimarul Gabriel Pleșa, la Radio Unirea FM.

Softul propus în cadrul proiectului Smart City, la care se lucrează în prezent, va permite polițiștilor locali să verifice, în doar câteva secunde, dacă taxa a fost achitată iar în caz contrar, să aplice amenzi. de asemenea, prin intermediul aplicației pe telefon, șoferii pot afla din dimp dacă vor găsi un loc de parcare liber în zona în care doresc să oprească.

”Avem aproape 9.000 de parcări închiriate în toate cartierele municipiului, iar parcările publice, cum ar fi cele de la Tribunal sau Electrica, sunt undeva la 3.400. Tot pe proiectul Amart City noi ne dorim foarte mult rezolvarea, și acum sunt 2 sau 3 firme care lucrează la implementarea acelui tip de parcare senzorială. Este vorba despre o plată foarte simplă, nu cu barieră, nu cu bon, ci prin SMS. Va veni pe factura telefonică iar omul nu mai trebuie să aibă bani mărunți sau să se deplaseze la un anumit punct de plată. Dacă stă mai mult decât a plătit, poate achita diferența tot prin SMS. Controlul va fi foarte simplu pentru noi, pe o tabletă sau cu un telefon. Cei de la Poliția Locală vor introduce numărul mașinii și văd daca proprietarul a plătit parcarea, sau nu”, a explicat viceprimarul Pleșa.

El a spus că un astfel de proiect funcționează deja în centrul Timișoarei iar încasările la buget sunt foarte mari. Un alt avantaj ar fi că, prin intermediul unei aplicații pe telefon, acest soft semnalează celor interesați unde pot găsi un loc de parcare liber.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

13 Răspunsuri la Viceprimarul Gabriel Pleșa: ”În curând, toate parcările publice din municipiu vor fi cu plată. Taxa va fi achitată prin SMS

 1. Tara lui Papura Voda 13.09.2017 la 16:43

  Daca ati fi la fel de „smart” sa mai si creeati niste locuri de parcare…

  • Ion Roata 14.09.2017 la 17:16

   Acest papitoi ajuns intamplator viceprimar debordeaza de „idei” care au ca scop doar umflarea veniturilor ca sa-si poata sustine salariile „decente”. In loc de spatii suplimentare de parcare, tembelul jecmaneste orasul.
   Cenzurati-ma slugilor !!!

 2. Mitica 13.09.2017 la 20:32

  In sfarsit!

 3. Porumbar 13.09.2017 la 22:05

  Bravo ma loaza, taxati taxati si iar taxati pe ce nu este. cheltuiti sute de mii de euro pe softuri cu bani aia se puteau face multe locuri. Alba iulia oras smart (destept) condus de stupid (prosti)
  Parcarea de la Judecatorie e un exemplu clar de oameni Imbecili cu I mare.

  • x22 14.09.2017 la 12:43

   Municipalitatea cheltuie pe soft si pe gunoaie gen „smart city” (proiecte fara rost si majoritatea nefunctionale) deoarece pdl-ul are mai nou in portofoliu si niste firme de software (de casa) care au monopolizat acest segment de piata in Alba Iulia. Prietenii stiu de ce… Cat despre „repetentul” Plesa… Dumnezeu cu mila. A mintit cu parcarea care se va construi pe amplasamentul actualei „TURTURICA” deci este posibil sa minta si cu parcarile.

 4. eneea 14.09.2017 la 8:40

  trebuie acoperit salariul enorm a lui HAVA !

 5. Wolf Edmond 14.09.2017 la 8:55

  În toate țările europene, fiecare locuitor al unei localități și posesor de mașină plătește o taxă fixă anuală pentru parcare în localitatea în care are domiciliul. Taxa are o valoare simbolică. Exemplu, în Madrid, taxa este de 25 euro anual, chiar dacă sunt 3,8 mașini pe un loc de parcare pentru persoanele rezidente. A obliga, cetățeanul albaiulian să-și cumpere telefon mobil pentru a parca în propriul oraș, este un abuz. Pe de altă parte, suma pentru plata parcării poate ajunge la cifre astronomice pe parcursul unui an.

 6. Wolf Edmond 14.09.2017 la 8:57

  Completare. Și dacă șoferul autovehicolului nu este aceeași persoană cu proprietarul, cum procedează onorata Primărie? Amendează proprietarul?

 7. Wolf Edmond 14.09.2017 la 9:37

  În Madrid, prețul unui abonament anual de parcare la purtător, pentru zona verde (rezidenți) este de 24,60 euro/an. În Timișoara prețul unui abonament similar ajunge la aproape 200 de euro anual. În Madrid, chiar dacă sunt 3,8 mașini pe un loc de parcare, există multe zone cu case și multe parcări private care absorb surplusul de mașini. În Alba Iulia nu există astfel de zone private de parcare. În condițiile în care un salariu mediu în Spania trece cu mult peste 1000 de euro, mă întreb ce gândește și cum își respectă primăria de la noi concitadinii.

  • Tara lui Papura Voda 14.09.2017 la 16:43

   Bine ai venit in Romania!

 8. carmen mari 14.09.2017 la 11:55

  noaptea mintii, si daca nu am telefon, am doar tel fix acasa, rog raspuns!

 9. HH 14.09.2017 la 22:54

  Smart city înseamnă sa luam cât mai eficient banii de la fraieri !

 10. MM 15.09.2017 la 14:25

  POATE FACE PARCARE SI IN PIATA DIN CENTRU CA ORICUM NU ESTE CAPABIL SA O DE IN FOLOSINTA NICIODATA ACEST VICEPRIMAR