Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Viceprimarul Gabriel Pleșa: ”În curând, toate parcările publice din municipiu vor fi cu plată. Taxa va fi achitată prin SMS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Toate locurile de parcare publice (pentru care nu există abonamente) din municipiul Alba Iulia vor fi, în curând, cu plată, iar taxa va fi achitată prin SMS, a anunțat, miercuri, viceprimarul Gabriel Pleșa, la Radio Unirea FM.

Softul propus în cadrul proiectului Smart City, la care se lucrează în prezent, va permite polițiștilor locali să verifice, în doar câteva secunde, dacă taxa a fost achitată iar în caz contrar, să aplice amenzi. de asemenea, prin intermediul aplicației pe telefon, șoferii pot afla din dimp dacă vor găsi un loc de parcare liber în zona în care doresc să oprească.

”Avem aproape 9.000 de parcări închiriate în toate cartierele municipiului, iar parcările publice, cum ar fi cele de la Tribunal sau Electrica, sunt undeva la 3.400. Tot pe proiectul Amart City noi ne dorim foarte mult rezolvarea, și acum sunt 2 sau 3 firme care lucrează la implementarea acelui tip de parcare senzorială. Este vorba despre o plată foarte simplă, nu cu barieră, nu cu bon, ci prin SMS. Va veni pe factura telefonică iar omul nu mai trebuie să aibă bani mărunți sau să se deplaseze la un anumit punct de plată. Dacă stă mai mult decât a plătit, poate achita diferența tot prin SMS. Controlul va fi foarte simplu pentru noi, pe o tabletă sau cu un telefon. Cei de la Poliția Locală vor introduce numărul mașinii și văd daca proprietarul a plătit parcarea, sau nu”, a explicat viceprimarul Pleșa.

El a spus că un astfel de proiect funcționează deja în centrul Timișoarei iar încasările la buget sunt foarte mari. Un alt avantaj ar fi că, prin intermediul unei aplicații pe telefon, acest soft semnalează celor interesați unde pot găsi un loc de parcare liber.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea