Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Vicepreședintele PSD Alba Victor Negrescu atacă modelul economic propus de Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modelul economic promovat de Klaus Iohannis și ACL ar putea reintroduce austeritatea prin tăieri de venituri și stagnare economică a spus europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte al PSD Alba.

victor negrescu„Observ cum reprezentanţii dreptei din România continuă să promoveze acelaşi model economic auster care a tăiat veniturile românilor în 2010. Regret că politicienii care au condus România printr-un model economic falimentar, caracterizat eminamente prin tăieri succesive de venituri pentru cele mai vulnerabile categorii socio-profesionale, nu au învăţat din greşelile lor şi continuă să susţină că sărăcia graduală a populaţiei este o soluţie pentru consolidarea economică”, a afirmat Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD susţine că cetăţenii europeni ar trebui să fie beneficiarii unui model economic bazat pe creştere sustenabilă şi echilibrată, fără reluarea măsurilor de austeritate.

„Nu putem avea încredere în reprezentanţii dreptei din România pentru că persistă în a ne da dovezi de inconsecvenţă. Exemplul concludent este Mihai Răzvan Ungureanu. În scurta sa perioadă de premierat a susţinut reducerea CAS-ului. Acum, din postura de reprezentant al opoziţiei observ că şi-a schimbat părerea şi se opune unei măsuri de relaxare fiscală pe care în urmă cu doi ani chiar domnia sa o propunea”, a declarat Victor Negrescu.

Acesta susţine că un eventual succes al dreptei la prezidenţiale va conduce la un nou set de măsuri de austeritate economică. „Revenirea la putere a dreptei, reprezentată în acest moment de continuatorul sistemului Băsescu, Klaus Johannis, garantează revenirea la modelul economic Băsescu-Boc-PDL care se traduce în reducerea veniturilor din sistemul public, impozitarea pensiilor mici şi creşterea exponenţială a fiscalităţii”, crede Negrescu.

Pesedistul consideră că austeritatea nu poate rezolva problemele unei economii, fiind un model economic „obtuz”.

Sursa: Romaniatv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea