Rămâi conectat

Ştirea zilei

Viaţa nu mai bate moartea în judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În cursul anului 2010, la oficiile de stare civilă din judeţul Alba au fost înregistraţi 3245 nou născuţi, cu 400 mai puţini decât în anul 2009. În schimb, în judeţul Alba au murit 4276 de oameni, cu 632 mai mulţi decât în 2009. Şi cei care şi-au unit destinele în condiţii de criză economică au fost mai puţini: în 2010 s-au înregistrat doar 1829 de căsătorii faţă de 2422 în 2009. Nici nivelul de trai din UE nu a mai fost atât de atractiv pentru conjudeţenii noştri în 2010, 65 de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate restabilindu-şi domiciliul în Alba.
lAnul trecut, 194 dintre copiii înregistraţi în Alba s-au născut în… Spania!
Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Alba a avizat transcrierea în registrele de stare civilă române a unui număr de 561 certificate de stare civilă procurate din străinătate de conjudeţenii noştri: 421 de naşteri, 107 căsătorii şi 33 de decese. În „clasament” conduce detaşat Spania, cu un număr de 222 de certificate transcrise: 194 de naşteri, 9 căsătorii şi 19 decese, urmată de Italia cu 96 de certificate: 74 naşteri, 16 căsătorii şi 6 decese şi Germania cu 50 de certificate – 19 naşteri, 27 căsătorii, 4 decese. Astfel de evenimente de stare civilă s-au produs şi în state mai puţin „căutate” de români cum ar fi Columbia,  unde au fost oficiate anul trecut două căsătorii sau Egipt, unde s-a născut un român şi un altul s-a căsătorit.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima” Copilașii din satul Vingard, comuna Șpring, se pot bucura acum de un loc de joacă parcă desprins din povești. Locația unde a fost amplasat a avut parte de o schimbare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea