Rămâi conectat

Actualitate

Viața la bloc: Care sunt condițiile în care proprietarii pot instala camere de supraveghere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viața la bloc: Care sunt condițiile în care proprietarii pot instala camere de supraveghere

Tot mai multe persoane își montează sisteme de supraveghere, odată ce prețul acestora a devenit unul accesibil, însă acest lucru nu este doar „de impresie”.

Motivele pentru care se montează camerele de supraveghere sunt unele foarte serioase, printre cele mai frecvente numărându-se:

  • protejarea unui anumit spațiu în vederea prevenirii infracțiunilor;
    pentru a controla traficul rutier; pentru a asigura protecția persoanelor fizice;
    pentru a proteja anumite clădiri, instalații etc.;
    pentru a realiza anumite interese legitime etc.

Atâta timp cât respectivele camere sunt îndreptate numai spre proprietatea personală sau în interiorul locuinței, inclusiv pe sonerie, aveți un sistem intern, care se poate întrebuința cum dorește cel care a montat sistemul. Ceea ce nu este justificat este însă transmisia live a imaginilor sau postarea acestora pe rețelele de socializare sau pe oricare alt site.

Definiția datelor cu caracter personal

Potrivit Regulamentului General privind Protecția Datelor, ele sunt informații și detalii care fac posibilă recunoașterea unei persoane fizice, direct ori indirect, prin accesarea unui element de identificare fizic sau online, care poate fi o imagine, numele complet, adresa, un număr de identificare (CNP, numărul pașaportului, seria și numărul de pe cartea de identitate, s.a.), numărul mașinii, etc. Sunt incluse și caracteristici rasiale, sexuale, etnice, confesiunea religioasă, convingerile politice sau filozofice ori datele genetice și biologice.

Care sunt condițiile în care camerele de supraveghere pot fi montate la bloc

Dat fiindcă sistemele de supraveghere video sunt din ce în ce mai accesibile sunt și din ce în ce mai mulți cei care vor să își monteze astfel de camere pentru a se simți mai protejați dar și pentru monitorizarea accesul altor persoane străine și, de asemenea, în cazul unor evenimente neplăcute, să se poată reconstitui anumite evenimente.

Însă nu se pot monta orice fel de camere și în orice mod. Camera nu poate să permită identificarea persoanelor care sună la interfon, nu este permis să fie surprinse imagini din locurile comune precum holurile, și nici nu ar fi indicat să pună camere care înregistrează priveliștea de la balcon.

Dacă un locatar vrea să își monteze o cameră de supraveghere care să monitorizeze strict numai ușa apartamentului său fără să intre în cadru nicio altă ușă de pe palier sau holul blocului, acest lucru poate fi făcut fără nicio aprobare din partea terților precum, vecini, administrația blocului, poliția locală etc.

Locatarul care își instalează un astfel de sistem, care respectă condiția de a supraveghea strict ușa apartamentului său nu este considerat a fi operator de date cu caracter personal, astfel că nu încalcă regulamentul GDPR, a declarat pentru DCBusiness un reprezentant al Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) astfel că nu are nevoie de nicio aprobare specială.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea