Rămâi conectat

Curier Județean

Viaţă de boxer în România

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Foştii campioni, cugirenii Gheorghe Constantin şi Mircea Marian au nevoie de sprijin! Din pepiniera boxului din oraşul martir Cugir au ieşit sportivi de talie naţională şi internaţională precum Gheorghe Constantin şi Mircea Marian, care au adus faimă boxului românesc ca şi Nicolae Linca, unicul pugilist român devenit campion olimpic. După anii de glorie, obţinută prin muncă asiduuă şi talent, făcând ca tricolorul să fluture şi imnul naţional să se audă în nenumărate rânduri, aducând beneficii materiale serioase boxului şi implicit ţării, foştii boxeri au ajuns astăzi, după accidente în ring, să devină practic cerşetori.
Au împletit viaţa sportivă cu o exemplară muncă profesională în cel mai sensibil departament al UM Cugir – armamentul, timp de peste un sfert de secol cu probleme familiale dificile, rămânând ambii fără soţii (decedate) şi cu doi copii de crescut. Credinţa lor profundă în Dumnezeu i-a ajutat să reziste din punct de vedere moral şi spiritual, căci material doar unii binefăcători ca dl dr. conferenţiar Liviu Stoica, un om cu suflet deosebit le-au fost alături. Din partea federaţiei şi a celorlalte autorităţi competente nicio nădejde, doar promisiuni deşarte. Necesităţi medicale, operaţii, tratamente, medicamente etc lasă de dorit şi de multe ori îngrijirea este abandonată din motive pecuniare, deşi Gheorghe Constantin suferă de probleme la coloana vertebrală, rinichi şi altele, iar Mircea Marian de epilepsie (boala boxerului), coxartroză, sinusuri etc.
lÎnainte eroi, astăzi epave
După nenumărate memorii, comentarii radiofonice şi la TV, audienţe la toate nivelurile, locale, judeţene, naţionale, indiferent de culoarea politică, impasibilitatea este aceeaşi deşi se recunoaşte gravitatea situaţiei, meritele indiscutabile ale celor doi pugilişti, iar cu faimoasa lozincă „se va rezolva”, necazurile se perpetuează de peste două decenii. Doar în momente delicate, alegeri, aniversări, sindrofii îşi mai aduc aminte de ei. Înainte eroi astăzi epave şi ca în fotografie, dl Ion Dumitrel, preşedinte al Consiliului Judeţean Alba îi mai invită şi recunoaşte meritele unor sportivi de marcă. Adevărul este că asemenea oameni ajunşi la ananghie ca mulţi, prea mulţi alţii, au nevoie de o indemnizaţie lunară, o rentă pe viaţă, un ajutor social, medical, cum este logic şi se atribuie în ţările civilizate. (M.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea