Rămâi conectat

Actualitate

Vezi cu ce țări interacționează județul Alba în relațiile de cooperare externă!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii județeni au adoptat miercuri, 20 februarie, un  proiect de hotărâre prin care se aprobă programului activităţilor de cooperare externă al Consiliului Judeţean Alba pe anul 2013”. Cooperarea externă este definită ca ansamblul acţiunilor pe care le realizează administraţia unui judeţ, cu un scop definit, legat de interesele de dezvoltare ale comunităţii pe care aceasta o reprezintă, prin interacţiune cu persoane fizice sau juridice, altele decât cele române.

Potrivit documentului, “în cadrul acestui program de cooperare externă vor avea loc vizite ale reprezentanților CJ Alba, specialiști și oameni de afaceri din județ în Franța, Italia și China, pentru a continua proiectele în cooperarea descentralizată, demarate împreună cu departamentul La Manche, Regiunea Autonomă Friuli Veneția și cu Provincia Gansu, precum și pentru realizarea obiectivelor propuse în acordurile și protocoalele  de cooperare încheiate cu județele Tolna și Bacs-Kiskun, cu Provincia Autonomă Voivodina și Raionul Ialoveni.

Consiliul Judeţean Alba este înfrăţit din anul 1994 cu judeţele Tolna şi Bâcs-Kiskun (Ungaria), din anul 2004 cu Provincia Gansu (Republica Populară Chineză), din anul 2005 cu departamentul La Manche (Franţa), din anul 2007 cu Regiunea Autonomă Friuli Veneţia Giulia (Italia), din anul 2008 cu departamentul Rhone (Franţa) şi Provincia Alessandria (Italia), din anul 2011 cu Provincia Autonomă Voivodina (Republica Serbia), iar din anul 2012 cu Raionul laloveni (Republica Moldova).

Datorită calităţii sale de membru cu drepturi depline al Ansamblului Regiunilor Europene – ARE, al Ansamblului Regiunilor Europene Vitivinicole – AREV şi al Asociaţiei Internaţionale a Regiunilor Francofone – AIRF, Consiliul Judeţean Alba participă anual la Adunările Generale ale acestor organisme internaţionale, precum şi la seminarii şi alte manifestări organizate de comisiile şi grupurile de lucru ale acestor organisme.”

Suma necesară punerii în aplicare a Programul activităţilor de cooperare externă al Consiliului Judeţean Alba pe anul 2013 este prevăzută în bugetul propriu al Judeţului Alba, care va fi supus votului în următoarea ședință de CJ.

Vezi câteva exemple ale activităţilor de cooperare externă ale Consiliului Judeţean Alba, stabilite pentru  anul 2013:

Cooperare descentralizată între Judeţul Alba, România şi Regiunea Autonomă FRIULI VENEZIA GIULIA, Italia

a)          dezvoltarea relaţiilor de cooperare pe baza obiectivelor propuse în cadrul protocolului de colaborare semnat în luna noiembrie 2007;

b)         derularea de proiecte comune

c)         vizite de lucru

Promovarea judeţului Alba în cadrul ANSAMBLULUI REGIUNILOR EUROPENE

Participarea la Adunarea Generală, la reuniunile Biroului Ansamblului Regiunilor Europene şi la Şcoala de Vară şi Şcoala pentru Tineret

 

Continuarea relaţiilor de cooperare între Judeţul Alba, România şi Provincia GANSU, Republica Populară Chineză

a)          punerea în aplicare a prevederilor protocolului semnat în 2004;

b)          vizite de lucru

Continuarea relaţiilor de, cooperare între Judeţul Alba, România şi Judeţul TOLNA, Ungaria

a)          realizarea obiectivelor propuse în acordul de cooperare;b)          vizite de lucru

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea