Rămâi conectat

Actualitate

Veteranii şi văduvele de război din Cugir au primit gratuit tichete de călătorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În dimineaţa zilei de joi, reprezentantul Asociaţiei Judeţene Alba a Veteranilor de Război „Regele Ferdinand I”, Gheorghe Santei, s-a deplasat la Cugir pentru o întâlnire la care au luat parte veterani de război şi văduve ale veteranilor de război.

Santei a avut mandatul preşedintelui veteranilor la nivel de judeţ, general de brigadă (r) Ion Radu de a înmâna veteranilor şi văduvelor de război tichetele de călătorie gratuite şi pentru a încasa de la aceştia cotizaţia anuală de 25 de lei, obligaţie prevăzută în Statutul Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război (ANVR)

El a folosit prilejul pentru a le înmâna celor prezenţi şi câte o „Diplomă de Excelenţă” din partea ANVR, semnată de preşedintele acestei asociaţii, general de armata Marin Dragnea.

După cum se ştie, alături de pensionari, veterani şi văduvele de război vor beneficia în continuare de facilităţi acordate pe baza tichetelor de călătorie gratuite sau taloanelor speciale de călătorie, conform unei ordonanţe de guvern, adoptată la jumătatea lunii ianuarie a.c, pentru modificarea şi completarea legislaţiei referitoare la eliberarea acestor documente.

După 1 ianuarie 2015, conform legii 211/2012, vor intra în vigoare legitimaţiile de călătorie de tip card. Cei prezenţi la întâlnire s-au plâns de faptul că tichetele de călătorie ale veteranilor şi văduvelor de război din Cugir nu sunt acceptate şi pentru transportul în comun (aşa cum se practică la pensionari), ci doar cu CFR-ul, invocându-se că „acolo unde circulă trenul nu este nevoie să circuli cu autobuzul”, dar „trenul apare tot mai rar prin Cugir”, precizează unul dintre veterani.

Prezent la eveniment a fost şi preşedintele „PROCugir”, ing. Aurel Voicu unul dintre susţinătorii permanenţi ai acestei categorii care a luptat cu arma în mână pentru apărarea patriei şi care ne-a spus că numărul veteranilor în viaţă la Cugir este de doar 19, diferenţa până la 35 câţi trăiau în 2009 s-au dus la cele veşnice. Împreuna cu membrii asociaţiei pe care o reprezintă se deplasează lunar la domiciliul veteranilor care împlinesc o anumită vârstă în luna respectivă, le oferă cadouri şi îi felicită cu  prilejul aniversarii zilei lor de naştere. „Astăzi mergem la trei veterani de război: Baboi Grigore (86 ani), Oneţ Ioan(92 de ani), Drăgan Octavian (93 ani). Le ducem produse primite de la sponsorii locali cu inimă mare, îi felicitam şi le dorim sănătate acestor bravi soldaţi ai traseelor”, ne-a declarat Aurel Voicu.

Autor: Constantin Predescu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea