Vestigii din epoci diferite scoase la lumină de arheologii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia de pe șantierul centurii Timișoara Sud

Opt situri arheologice sunt pe șantierul centurii de ocolire Timișoara Sud. Arheologii de la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia sunt în curs de finalizare cu cercetările la situl numărul 5. La alte situri de pe centură, arheologii au scos la lumină locuiri din epoci diferite.

Cercetările arheologice întreprinse în anul 2019 pe traseul Centurii de Sud a Timișoarei, in perimetrul delimitat între Kilometrul 5+000 și 5+400 au pus în evidență prezența a trei locuiri din epoci diferite: epoca neolitică, epoca romană (sarmatică) și epoca medievală timpurie. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara transmit că arheologii sunt în curs de finalizare a cercetărilor la situl numărul 5, rămânând de văzut ce vor scoate specialiștii la lumină în acest loc, după ce vor finaliza cercetările.

ELIT

„Arheologii de la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia sunt în curs de finalizare cu cercetările la situl numărul 5 de pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud. Acest sit se află la km 6+700 – km 6+890, în apropiere de DN 59, Timișoara – Șag – Moravița”, transmit reprezentanții Direcției Regionale de drumuri și Poduri Timișoara, miercuri, 20 mai 2020.

„După închiderea sitului 5, mai rămân de cercetat încă două situri, unul care se află între localitatea Utvin și DN 59, iar celălalt între localitățile Moșnița Nouă și Ghiroda”, transmit reprezentanții DRDP Timișoara.

Mihail David - 2020

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...