Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vești bune pentru șoferii disciplinați: Se vor putea bucura de asigurări RCA mai ieftine, timp de trei ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vești bune pentru șoferii disciplinați: Se vor putea bucura de asigurări RCA mai ieftine, timp de trei ani

După ce mai mulți șoferi s-au plâns de prețurile mari ale polițelor RCA, o categorie de conducători auto români se vor putea bucura de asigurări cu preț redus, timp de trei ani.

Şoferii disciplinaţi îşi vor putea păstra bonificaţia bonus-malus timp de 3 ani de la încheierea ultimei poliţe de asigurare RCA, chiar dacă îşi schimbă maşina, potrivit unei iniţiative legislative a senatorului USR Cristi Berea.

„Sistemul bonus-malus este un mecanism prin care şoferii prudenţi şi disciplinaţi primesc o reducere de preţ pentru asigurarea RCA. Raţiunea acordării acestui beneficiu nu are legătură cu autovehiculul deţinut, ci cu aptitudinile de a şofa şi cu prudenţa în trafic. Astfel, acesta nu ar trebui retras în momentul în care se schimbă vehiculul. Un şofer este disciplinat, atent şi precaut indiferent de maşina pe care o conduce, iar comportamentul responsabil trebuie încurajat şi răsplătit”, a declarat Berea, potrivit unui comunicat de presă, scrie AGERPRES.

Pe baza bonificaţiilor oferite prin acest mecanism, şoferii prudenţi vor putea beneficia astfel de preţuri mai mici la asigurarea RCA, timp de 3 ani, susţine USR.

În prezent, bonificaţia obţinută de şoferi prin sistemul bonus-malus este anulată în momentul în care îşi schimbă autovehiculul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea