Rămâi conectat

Actualitate

Veşti bune pentru elevi: Ministerul Educaţiei Naţionale decontează transportul navetiştilor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

elevi-navetaÎn urma discuţiilor purtate între prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, domnul Dorin Sandea  s-au evidenţiat la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ, dificultăţi pentru plata cheltuielilor de transport – navetă pentru elevi. Atât prefectul Gheorghe Feneşer cât şi inspectorul general, Dorin Sandea au întreprins mai multe intervenţii în acest sens la Ministerul Educaţiei Naţionale, prin care au solicitat deblocarea fondurilor destinate plătii transporturilor elevilor.

„Recent am fost informat de către domnul Dorin Sandea, cu privire la faptul că Guvernul României a identificat resurse financiare pentru plata transportului, iar din discuţiile purtate cu directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba, Maria Iacob, am primit asigurări că, în cel mai scurt timp posibil, contravaloarea cheltuielilor de transport vor fi alocate  prin intermediul Trezoreriei Alba” a precizat prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer.

Amintim faptul că în urma discuţiei dintre premierul Victor Ponta, ministrul Educației Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, s-au identificat soluţii pentru suplimentarea fondului destinat plăţii transportului elevilor navetişti, cu încă 20 de milioane de lei.

Precizăm că, în cursul săptămânii trecute, MEN a deblocat o primă tranşă de 30 de milioane de lei  pentru acoperirea cheltuielilor de transport. În acest moment, cei 30 de milioane de lei se află deja în conturile inspectoratelor şcolare generale, urmând ca suma de 20 de milioane să fie virată în cel mai scurt timp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea