Rămâi conectat

Curier Județean

Vești bune: Locuitorii din Munții Apuseni au din nou curent, după cinci zile fără electricitate

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Vești bune: Locuitorii din Munții Apuseni au din nou curent, după cinci zile fără electricitate

Au fost finalizate lucrările de remediere a defecțiunilor la rețelele de alimentare cu energie electrică din județ, nu mai sunt utilizatori nealimentați cu energie electrică în zona Munților Apuseni.

Confruntat cu cea mai gravă avarie a reţelelor de medie şi înaltă tensiune care a avut loc vreodată în zona Munţilor Apuseni, operatorul de distribuţie a energiei electrice DEER (Distribuţie Energie Electrica România) a reuşit printr-o mobilizare exemplară să aducă în funcţiune instalaţiile şi să alimenteze consumatorii din zonă.

În sprijinul angajaţilor sucursalei Alba ai DEER au venit şi colegii din Bihor, Braşov, Sibiu, Mureş, Cluj, Bistriţa, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, care au direcţionat imediat spre judeţul Alba formaţii de lucru, utilaje, echipamente şi materiale. Peste 140 de angajaţi ai DEER au fost în acţiune în ultimele zile, astăzi fiind remediate ultimele linii de medie tensiune din zonă.

Nu în ultimul rând trebuie menţionat sprijinul permanent oferit formaţiilor operatorului de distribuţie a energie electrice de primăriile din zona Apuseni, ISU Alba, Direcţia Silvică Alba, dar şi de voluntari din localităţile afectate, care au dat o mână de ajutor pentru înlăturarea efectelor negative provocate de fenomenele meteorologice periculoase, înregistrate pe fondul codului portocaliu din 26-27 februarie.

De maximă importanţă pentru asigurarea accesului la intervenţii, prin deblocarea drumurilor afectate de dezastrul natural, a fost şi activitatea SDN Alba, DPL, IPJ, IJJ, Alba, SGA Alba şi a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

Efective implicate:

  • DEER Electrica, 140 electricieni+coordonatori și 35 de utilaje din județele Alba, Bihor, Mureș, Brașov, Cluj, Bistrița, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu;
  • ISU Alba, 66 de pompieri militari, 6 autospeciale de intervenție și 1 autocamion cu grup electrogen de mare capacitate;
  • IPJ Alba, 22 polițiști și 11 auto;
  • SGA Alba, 51 muncitori, 5 autospeciale și 2 buldoexcavatoare;
  • SDN Alba, 15 muncitori cu 5 auto si 2 buldoexcavatoare;
  • SVSU-uri, 80 persoane cu 14 mijloace tehnice.

Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu, mulțumește lucrătorilor din cadrul instituțiilor, primarilor și cetățenilor din zonele afectate, pentru efortul depus în aceste zile, în vederea înlăturării efectelor fenomenelor meteo, dar mai ales pentru remedierea defecțiunilor la rețelele electrice din Munții Apuseni, deblocarea și menținerea în stare de practicabilitate a drumurilor naționale și județene, respectiv decolmatarea cursurilor de apă, de arborii doborâți de vânt!


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall: Strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall! O strângere de fonduri, sub forma unei demonstrații cu roboți, va fi organizată la data de 1 decembrie, pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș.

Echipa de robotică Xeo, formată din elevi ai Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”, se afirmă ca un ambasador al educației STEM în Alba Iulia. Cu o tradiție de 7 ani în participarea la competiția internațională FIRST Tech Challenge, echipa Xeo aduce inovația și spiritul comunitar în prim-planul activităților sale.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Pe data de 1 decembrie 2023 în intervalul orar 10:00-18:00, echipa Xeo va demonstra nu doar abilitățile lor tehnice impresionante, ci și angajamentul lor față de comunitate. Sub deviza „Robotica unește Romania,” echipa va organiza o strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți la Carolina Mall din Alba Iulia.

Printre activitățile amuzante și creative planificate la standul echipei Xeo, se numără și interacțiuni directe cu vizitatorii și joculețe distractive pentru toată lumea, oferindu-le o experiență captivantă. Cu zâmbetele pe buze și entuziasmul specific echipei, acești tineri pasionați vor transmite publicului fascinația lor pentru robotică și dorința de a face o România mai bună.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Cu toate acestea, evenimentul este mai mult decât o simplă demonstrație tehnologică. Echipa Xeo are un obiectiv nobil: să strângă fonduri pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș. Acest gest ilustrează angajamentul lor față de comunitate și dorința de a aduce bucurie și speranță în inimile celor mai puțin privilegiați în perioada sărbătorilor.

„Suntem mândri să fim parte din acest proiect și să contribuim la construirea unei comunități mai puternice și unite,” a declarat liderul echipei Xeo. „Credem că tehnologia nu ar trebui să fie doar un instrument, ci și un mijloc de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru.”

Evenimentul de la Carolina Mall reprezintă o oportunitate pentru comunitatea locală să interacționeze cu viitorul tehnologic și să susțină inițiativele caritabile. Echipa Xeo invită pe toți cei interesați să li se alăture în această zi specială, contribuind la strângerea de fonduri pentru a lumina sărbătorile copiilor aflați în nevoi.

Pentru cei care doresc să susțină cauza echipei de robotică Xeo, donațiile pot fi făcute direct la standul lor în timpul evenimentului.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare