Rămâi conectat

Ştirea zilei

Veste bună! Vom avea Autobuze ELECTRICE la Alba Iulia ! Procedura de achiziție a 13 noi mijloace de transport și 17 stații de încărcare, finalizată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vom avea Autobuze ELECTRICE la Alba Iulia ! Procedura de achiziție a 13 noi mijloace de transport și 17 stații de încărcare, finalizată

Primele autobuze integral electrice vor circula în curând la Alba Iulia. Procedura de achiziție pentru vehiculele care vor deservi transporstul public de persoane din municipiul Alba Iulia a fost finalizată, iar investiția se ridică la peste 30.000.000 de lei, fără TVA.

Așteptarea albaiulienilor a luat sfârșit odată cu finalizarea procedurii de achiziție, și, în curând, vom putea circula cu emisii ZERO pe transportul în comun local. 13 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă și 4 stații rapide sunt reperele acestui proiect. În cifre, orașul economiște peste 150 de milioane de lei și scapă anual de aproape 700 sute de tone de CO2.

,,Veste bună pentru #AlbaIulia și #albaiulieni! S-a finalizat procedura de achiziție pentru cele 13 autobuze electrice care vor deservi transportul public de persoane din municipiu.

Autobuzele electrice au o lungime de cca. 12 m, sunt destinate transportului public urban de călători în relief de șes, sunt acompaniate de 4 stații de încărcare rapidă și 13 stații de încărcare lentă. Oferta declarată câștigătoare a fost de 34.221.733 lei fără TVA.” A scris Nicolae Moldovan, fostul city manager al municipiului Alba Iulia pe pagina sa de socializare.

Autobuzele vor avea dotări moderne, camere de supraveghere video, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-fi și sistem de E-Ticketing.

Proiectul va permite un transport public auto modern și nepoluant care încurajează mobilitatea alternativă. De asemenea, emisiile de CO2 vor scădea semnificativ.

Procedura de achiziție a fost lansată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în luna decembrie a anului 2018 și cuprindea 51 de autobuze electrice pentru oraşele Alba Iulia (13), Buzău (9), Ploieşti (9) şi Constanţa (20). Valoarea totală a contractului era estimată la 141,37 milioane de lei (30 milioane de euro).

Licitația a fost împărțită patru loturi:

Lotul 1: Alba Iulia – 13 autobuze electrice – 4 staţii de încărcare rapidă – 13 staţii de încărcare lentă (13,26 mil. lei)

Lotul 2: Buzău – 9 autobuze electrice – 3 staţii de încărcare rapidă – 9 staţii de încărcare lentă (25,12 mil. lei)

Lotul 3: Constanţa – 20 autobuze electrice – 5 staţii de încărcare rapidă – 20 staţii de încărcare lentă (55 mil. lei)

Lotul 4: Ploieşti – 9 autobuze electrice – 3 staţii de încărcare rapidă 9 staţii de încărcare lentă (25,12 mil. lei).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea