Rămâi conectat

Actualitate

Veste bună pentru votanții din diaspora! Declarația pe propria răspundere, postată online, pe MAE și BEC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vot munchen001Declarația pe propria răspundere necesară pentru românii care votează în străinătate este disponibilă atât pe site-ul instituţiei, cât şi pe cel al Biroului Electoral Central a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Ea poate fi completată înainte de intrarea în secția de votare, unde va fi doar semnată.

„Conform deciziei BEC nr. 125D din data de 4 noiembrie, emisă ca urmare a întrevederii şi pe baza propunerilor ministrului Afacerilor Externe, MAE pune la dispoziţia cetăţenilor români care vor vota în străinătate la turul doi de scrutin pentru alegerea preşedintelui României formularul declaraţiei pe proprie răspundere. Formularul este disponibil pe site-ul MAE, inclusiv în cadrul secţiunii dedicate alegerilor prezidenţiale: http://www.mae.ro/prezidentiale-2014”, se arată într-un comunicat al instituţiei remis miercuri MEDIAFAX.

MAE precizează că alegătorii români din străinătate pot descărca de pe site formularul declaraţiei pe proprie răspundere conform căreia nu au mai votat şi nu vor mai vota la turul de scrutin din 16 noiembrie 2014 pentru alegerea preşedintelui României şi îl pot completa înainte de a intra în secţia de votare.

În schimb, semnarea şi datarea se vor face în faţa membrilor secţiei de votare.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea