Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Veste bună pentru fermierii din Apuseni: Centru de colectare și fabrică de procesare a laptelui cu o capacitate de circa 6.000 de litri zilnic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Veste bună pentru fermierii din Apuseni: Centru de colectare și fabrică de procesare a laptelui cu o capacitate de circa 6.000 de litri zilnic

Fermierii din Apuseni au parte de o veste bună în aceste zile. Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde construirii unui centru de colectare și procesare a laptelui. Hala va fi construită în orașul Abrud și potrivit reprezentanților firmei va fi finalizată în cursul acestui an.

Investiția este benefică pentru zona montană a județului Alba unde pe o rază de aproape 100 de km nu există nici o fabrică de prelucrarea laptelui iar colectarea se face la o scară redusă în unele comune, nu la întreg potențialul de producție al zonei.

Linia de fabricație este proiectată pentru o capacitate de colectare, stocare, prelucrare de circa 5-6.000 litrii de lapte zilnic în șarje de 3.000 litri de lapte, într-un schimb de lucru.

Consumul specific pentru obținerea brânzeturilor de tip telemea este de 14.5% astfel că va rezulta o cantitate medie de 870 Kg de brânzeturi zilnic. Ca produs secundare va fi urda cu un consum specific de 3%, rezultând 180 kg urdă zilnic.

Autocisterna de colectare poate colecta cel puțin 5.000 litrii lapte zilnic. Această cantitate se transferă la fabrică la stocare unde se realizează și recepția cantitativă precum și cea calitativă și cea de securitate alimentară.

Construcția noii fabrici este binevenită, deoarece până acum laptele producătorilor din zona munților Apuseni se colecta la o scară redusă și ajungea la fabrici de procesare din alte județe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența echipajelor de poliție rutieră […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea