Rămâi conectat

Actualitate

Verificarea online a istoricului unei mașini e posibilă din martie pe site-ul RAR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Verificarea online a istoricului unei mașini e posibilă din martie pe site-ul RAR.

De joi, 21 martie, Registrul Auto Român (RAR) ne pune la dispoziție o aplicație, accesibilă inclusiv de pe telefon, prin care putem afla istoricul oricărui vehicul care a trecut măcar o dată pe la RAR. Potrivit comunicatului Registrului, accesul la istoric se va face furnizând numărul de identificare al vehiculului și o adresă de e-mail la care să primim informațiile: kilometrajul, aspecte legate de inspecția tehnică a mașinii, câteva date tehnice ș.a.

Ce date privind vehiculul putem găsi, mai exact:

  • activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor de ITP autorizate);
  • existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului;
  • câteva date tehnice şi de identificare;
  • gradul de poluare;
  • valabilitatea inspecției tehnice periodice.

Aplicația este disponibilă de astăzi prin accesarea site-ului www.rarom.ro, inclusiv de pe telefonul mobil, apăsând butonul „Istoric vehicul”, din partea superioară a site-ului, ca în imaginea de mai jos.

Cei care vor să obțină istoricul unei mașini trebuie să introducă însă anumite informații pentru a dobândi acces, mai exact, o adresă de e-mail și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/șasiu).

Aplicația va genera un cod de acces, îl va trimite solicitantului la adresa de e-mail pe care a dat-o și, după validarea codului în aplicație, i se vor trimite solicitantului, la aceeași adresă, informațiile privind istoricul mașinii enumerate mai sus.

Important! Din comunicat aflăm că cei care vor folosi în mod abuziv (nu se explică ce înseamnă asta exact) aplicația vor avea accesul restricționat.

Aplicaţia reprezintă politica RAR de a sprijini cumpărătorul unui vehicul şi de a-l informa, pentru ca acesta să facă o achiziţie în cunoştinţă de cauză. Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoţitoare ale vehiculului, a valabilităţii ITP şi a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creşteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.

În viitor, avem în vedere extinderea domeniului informaţiilor pe care le oferim, prin includerea şi a unor date referitoare la eventuale daune şi/sau reparaţii care interesează structura de rezistenţă a unui vehicul. Întrucât acestea sunt informaţii care nu ne aparţin, este posibil ca furnizarea lor să comporte anumite costuri.

Deocamdată să reţinem că, prin lansarea aplicaţiei gratuite „ISTORIC VEHICUL”, RAR se poziţionează consecvent alături de cetăţenii de bună credinţă îndreptăţiţi să beneficieze de servicii moderne şi utile„, potrivit comunicatului RAR.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul de gestionare a câinilor fără stăpân: Adăposturile publice, amenajate şi suplimentate din fondurile proprii ale Consiliilor judeţene şi locale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul de gestionare a câinilor fără stăpân: Adăposturile publice vor fi amenajate şi suplimentate din fondurile proprii ale Consiliilor judeţene şi locale Klaus Iohannis a promulgat, joi, 7 decembrie, actul normativ care modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Potrivit legii, „consiliile judeţene, consiliile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare