Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Vasile Blaga la Alba Iulia, despre șansele lui Mircea Hava de a impune un candidat din Alba la Europarlamentare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PDL, Vasile Blaga, a răspuns ieri la Alba Iulia cu ocazia lansării Strategiei naționale a PDL în domeniul muncii și protecției sociale, la întrebările jurnaliștilor legate de șansele organizației PDL Alba de a prinde un loc eligibil pe lista partidului pentru alegerile Europarlamentare și despre intențiile deputatului Clement Negruț de a se muta cu fotoliul de parlamentar la Partidul Mișcării Populare.

Întrebat dacă merită PDL Alba un loc eligibil la Europarlamentarele din primăvara anului viitor, Vasile Blaga “a aruncat pisica” în curtea liderilor partidului din Regiunea Centru, a Biroului Permanent Național (BPN) și mai precis în brațele lui Mircea Hava, membru în BPN și vicepreședinte la nivel național al PDL. Nu eu stabilesc! Biroul Permanent Național din care face parte și Mircea Hava stabilește!”, a spus Vasile Blaga.

Liderul PDL a recunoscut meritele organizației din Alba, subliinind că filiala din Blaj a fost cea mai performantă și premiată dintre toate organizațiile locale ale partidului la nivel național. “La capitolul cu cele mai bune rezultate s-a regăsit Alba, la capitolul primari s-a regăsit Mircea Hava cu 7 astfel de mnadate, iar la capitolul municipiul cu cele mai bune rezultate s-a regăsit Blajul.”

În ceea ce privește declarațiile deputatului Clement Negruț, legate de faptul că se gândește dacă va rămâne în PDL sau va trece la Mișcarea Populară, Blaga a evitat un răspuns direct, spunând că nu cunoaște intențiile de plecare ale acestuia și că nu comentează niciodată zvonuri.

În final acesta a concluzionat: PDL Alba merită, pentru că a avut rezultate bune și a cerut puțin conducătorilor partidului.”

Unele voci din partid susțin că Mircea Hava nu dorește să trimită în Parlamentul European un PDL-ist din organizația pe care o conduce, pentru a nu își pune în primejdie supremația în interiorul PDL Alba, și astfel, nici Corneliu Olar, care și-a anunțat deja intenția de a lupta pentru nominalizare, și nici altcineva dintre democrat-liberalii din județ, nu va ocupa un loc eligibil pe lista PDL la Europarlamentare.

O remarcă interesantă a președintelui democrat-liberalilor a fost legată de situația nefericită în care se află județul Alba, în ceea ce privește procentul ridicat de șomeri: Alba ocupă locul 6 în țară privind rata șomajului. Nici noi nu am făcut tot ce trebuia pentru a pune în valoare avantajele pe care Alba le are în raport cu alte județe”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea