Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vasile Blaga contestă revocarea la CCR, preşedintele Băsescu avertizează că se încalcă Constituţia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proaspăt revocat de la conducerea Senatului, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat în această seară că a contestat decizia la Curtea Constituţională, declarând că era singurul în măsură să convoace Biroul permanent, că acesta s-a reunit fără a avea cvorum şi că cererea adresată pentru revocarea sa nu a fost motivată.

„Am trimis acum câteva minute Curţii Constituţionale contestaţia mea la revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului. Mă cunoaşteţi de atâta timp, niciodată nu am ţinut de un scaun, dar nu pot să stau pasiv sub nicio formă la acest atac furibund la tot ceea ce înseamnă statul de drept”, a spus Blaga.

La rândul său, Preşedintele Traian Băsescu a cerut, premierului Victor Ponta, copreşedinţilor Uniunii Social Liberale şi preşedinţilor UDMR şi UNPR să „înceteze acţiunile împotriva instituţiilor statului român”.

„Fac un apel către politicienii din majoritatea parlamentară şi îi avertizez că prin încălcarea gravă a legilor ţării şi a Constituţiei României, precum şi a regulamentelor Parlamentului României, au pus statul român şi pe cei 22 de milioane de români într-o situaţie extrem de dificilă, pe analiza mea, similară cu cea generată de Mineriada din 13 – 15 iunie 1990. De asemenea, efectele acţiunilor politice ale Guvernului, din ultimele săptămâni, ale primului-ministru şi ale majorităţii parlamentare de astăzi vor avea efecte economice extrem de grave pentru România şi pentru populaţia României.

Reamintim că în această după-amiază preşedintele Senatului, Vasile Blaga a fost înlocuit cu Crin Antonescu, liderul PNL (care astfel a devenit al doilea om în stat după Traian Băsescu). De asemenea, avocatul poporului Gheorghe Iancu a fost şi el revocat din funcţie de către Parlamentul României.

Tot astăzi, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis revocarea Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei inferioare a Parlamentului, cu 12 voturi „pentru”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea