Rămâi conectat

Politică Administrație

Vasile Astărăstoae consideră că ”plicul” nu poate fi eliminat din sistemul medical: Trebuie scos la vedere

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegiul Medicilor05Președintele Consiliului Național al Medicilor din România Vasile Astărăstoae a arătat la Alba Iulia că ”plicul” nu poate fi eliminat din sistemul medical, iar soluția ar fi ca acesta să fie legalizat și impozitat, dar să nu condiționeze actul medical, astfel cei care nu vor să dea, să nu poată fi refuzați.

”Plicul nu este eliminat nicăieri în lume. Plicul se dă și în Germania, în Franța, în Japonia. Singura problemă, pentru a avea controlul este să nu existe condiționarea actului medical. Deci reglementarea foarte clară a acestor plăți informale va elimina ceea ce numim noi acum plicul. Întotdeauna ce se face pe ascuns și nu la vedere este periculos și dacă ai o categorie care nu vor să dea, trebuie să fie protejată. Cineva care condiționează actul medical nu are ce căuta (…) Plicul trebuie scos la vedere, impozitate aceste venituri și bineînțeles protejat, să se elimine condiționarea actului medical”, a spus Astărăstoae.

Președintele CNMR a spus că nu a avut sesizări cu privire la condiționarea actului medical, iar ”plicul” este un act moral.

Colegiul Național al Medicilor din România s-a reunit în 5 septembrie la Alba Iulia pentru a analiza principalele probleme cu care se confruntă sistemul în prezent: lipsa de medici determinată mai ales de migrația acestora; finanțarea insuficientă a Sănătății; legislația confuză, interpretabilă și cu tendințe de suprareglementare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea