Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Vârsta de pensionare ar putea crește la 70 de ani – anunțul vicepremierului Raluca Țurcan

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vârsta de pensionare ar putea crește la 70 de ani – anunțul vicepremierului Raluca Țurcan

Raluca Turcan a declarat, miercuri, ca exista un proiect care prevede posibilitatea angajatilor sa opteze pentru a lucra pana la 70 de ani, dar a apreciat ca Romania nu este pregatita pentru acest lucru.

„In momentul de fata, nu cred ca Romania este pregatita pentru pensionarea obligatorie la 70 de ani. Insa cred ca se impune o discutie in spatiul public ca, daca personale doresc sa opteze pentru cresterea varstei de pensionare, atunci sa o faca, dar nu cred ca vom ajunge in curand la o crestere obligatorie a varstei de pensionare.

Subiectul acesta a fost deja lansat in dezbatere publica, se lucreaza la un proiect, daca va aduceti aminte exista si in Camera Deputatilor un astfel de proiect ca sa poti sa optezi pentru a putea lucra pana la 70 de ani.

Daca se va ajunge la concluzia ca exista o sustinere pentru aceasta idee, este posibil sa luam aceasta masura. In momentul de fata, nu cred ca poate fi pusa problema pensionarii obligatorii la 70 de ani”, a afirmat Raluca Turcan, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa.

Premierul Ludovic Orban afirma in luna decembrie ca nu exista la Ministerul Muncii niciun proiect care sa prevada cresterea varstei de pensionare. Acesta mai preciza atunci ca varsta de pensionare va ramane la 65 de ani, iar persoanelor trebuie sa li se permita sa lucreze dupa aceasta varsta daca doresc acest lucru.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea