Rămâi conectat

Ştirea zilei

Varicele nu sunt doar o problemă estetică!

Publicat

în

Boala varicoasă afectează la ora actuală mai mult de 45% din populaţie, fără a socoti şi dilataţiile venoase mici (teleangectazii, spider veins) care brăzdează coapsele, atât de inestetice când se pune problema mersului la plajă- care urcă procentul până aproape de 65%.
Din păcate această boală reprezintă mult mai mult decât un dezavantaj estetic, datorită complicaţiilor pe care le antrenează în timp precum senzaţia de greutate, durerea şi umflarea gambelor, tromboflebita varicoasă, tulburări de pigmentare a pielii, şi în final ulcerul varicos – rana care nu se vindecă niciodată.
Cauza determinantă este apariţia unui defect în structura valvelor din interiorul venelor, care permite modificarea direcţiei de circulaţie a sângelui venos, ce rămâne blocat şi determină apariţia venelor dilatate.
Opţiunea chirurgicală clasică?
În trecut, pacienţii cu dilataţii varicoase importante nu aveau o altă opţiune decât tehnicile chirurgicale clasice, care, pe lângă spitalizare, durere, pierdere importantă de sânge şi anestezie, prespun strippingul, adică smulgerea venei în totalitate. Doar venele de dimensiuni mici puteau fi tratate prin scleroterapie, adică injectarea unei substanţe în venă care determină distrugerea peretelui venos, colabarea şi dispariţia venei.
Cum se tratează varicele fără operaţie în clinicile LaurusMedical? Ce este UGS (scleroterapie ghidată ultrasonografîc)?
Astăzi, datorită noii tehnologii UGS (scleroterapia ghidată ultrasonic), pot fi tratate prin scleroterapie, fără a fi necesară operaţia chirurgicală, şi venele mari, deoarece această metodă presupune injectarea precisă, ghidată echografic a agentului sclerozant direct în vena afectată, de multe ori greu de abordat.
Medicul se foloseşte de ghidarea ultrasonică în momentul injectării, având la dispoziţie o imagine de mare acurateţe care îi permite să injecteze cu mare precizie agentul sclerozant în vena afectată, asigurând astfel UGS o rată foarte mare de succes. Pot fi astfel tratate vene localizate profund, care altfel ar fi necesitat intervenţia chirurgicală.
Vor dispărea imediat venele?
De obicei, simptome comune ale bolii varicoase ca durerea în gambă, senzaţia de greutate, dispar imediat. UGS (scleroterapia ghidată ultrasonic) are ca şi consecinţă colapsul progresiv al venei care, practic, nu mai este varicoasă după tratament.
O îmbunătăţire de 80% a aspectului apare de regulă în primele 2 săptămâni; totuşi poate să treacă ceva timp până la completa dispariţie a dilataţiilor venoase.
La jumătate din cazuri o singură şedinţă de tratament poate fi suficientă, pentru celelalte două treimi fiind necesare 2-3 şedinţe de tratament.
În medie, 1-2 şedinţe terapeutice sunt suficiente să rezolve problema venoasă permanent.
Poate UGS să elimine permanent varicele?
Venele care au fost tratate efectiv nu se vor mai reface. Totuşi, în rare cazuri, recidiva poate apărea pe fond ereditar, de regulă având un grad evolutiv scăzut.
Scleroterapia asistată ultrasonografic UGS permite tratamentul definitiv al varicelor fără a se apela la chirurgie.
Avantajele şi beneficiile tratamentului bolii varicoase prin UGS scleroterapie asistată ultrasonografic:
– nu necesită intervenţie chirurgicală
– nu necesită anestezie – este nedureroasă
– nu există cicatrici postoperatorii şi nici fire de sutură (copci)
– nu necesită absenţă de la serviciu / concediu medical
– pacientul poate să îşi desfăşoare activităţile zilnice obişnuite
Cât durează refacerea după tratament?
În general pacienţii se pot întoarce la activitatea normală imediat după tratament, inclusiv la serviciu sau pot călători imediat direct de la clinică.
Este totuşi recomandat ca timp de 2 săptămâni după şedinţa terapeutică să se evite ridicarea greutăţilor mari şi activităţi fizice intense.
Se poate trata şi ulcerul varicos?
Ulcerul varicos este o complicaţie a bolii varicoase severă, o rană care nu se vindecă de la sine fără tratament şi care expune pacientul la complicaţii infecţioase grave. Tratamentul varicelor prin UGFS acţionează asupra cauzei ce duce la această complicaţie asigurând vindecarea rănii.
În plus folosirea pansamentelor hidroactive grăbeşte procesul de vindecare a plăgii.
Terapia hidroactivă susţine şi accelerează mecanismele de vindecare normale, fiziologice (proliferarea celulară în mediul umed) prin: profilaxia infecţiei şi/sau reducerea încărcării microbiene, prevenirea apariţiei necrozelor sau debridarea autolitică a celor existente, managementul exsudatului în vederea îndepărtării secreţiilor în exces şi menţinerea unui echilibru hidric optim.
Terapia hidroactivă este un concept de tratament care presupune vizite periodice la clinica unde medicul efectuează manevre de aseptizare, debridare, toaletare a plăgii, după care decide folosirea unui anumit tip de pansament hidroactiv, ce completează şi desăvârşeşte manevrele medicale terapeutice efectuate. În funcţie de evoluţia locală, strategia terapeutică se adaptează din mers, apelând la paleta largă de tipuri de pansamente hidroactive.
Tratăm cu succes şi alte tipuri de plăgi cronice, cu impact major, spre exemplu la pacienţii cu plăgi diabetice, unde s-a reuşit prevenirea în multe cazuri a amputaţiei falangelor sau chiar a membrelor.
Pentru mai multe detalii despre tratament şi consultaţii sunaţi la numărul 0264/434888 pentru filiala LaurusMedical Cluj Napoca sau la 0254/202888 pentru LaurusMedical Deva.
Mai multe informaţii găsiţi la adresa web www.laurusmedical.ro.
Scopul nostru, în clinicile LaurusMedical, este să tratăm venele varicoase, să ajutăm pacientul să prevină recidiva acestora, şi să îi asigurăm toată asistenţa şi tot sprijinul în eventualitatea apariţiei unor noi probleme venoase.

Publicitate

Ştirea zilei

MITĂ la granița României: Polițiștii de frontieră primeau bani de la români întorși din străinătate pentru a-i scăpa de carantină

Publicat

în

MITĂ la granița României: Polițiștii de frontieră primeau bani de la români întorși din străinătate pentru a-i scăpa de carantină

Polițiștii de la Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare au făcut, joi, 9 percheziții domiciliare pe raza județelor Satu Mare și Maramureș la polițiști și la alte persoane într-un dosar în care se fac cercetări în legătură cu primirea de bani pentru neaplicarea măsurilor de carantină.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, sunt puse în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Satu Mare și Maramureș, la mai multe imobile ale unor polițiști de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației – SPF Petea, precum și la alte persoane, dar și la imobile aparținând SPF Petea.

Activitățile se desfășoară într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autoritățile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de corupție, printre care luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, dar și alte infracțiuni, cum ar fi fals informatic, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată, săvârșite de agenți de poliție de frontieră.

Electrica Furnizare Discount

Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și primit, în mod direct sau prin intermediul șoferilor ai unor mijloace de transport în regim international, a unor sume de bani, cuprinse între 50 și 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din țări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României.

Joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, ofițerii DGA au prins în flagrant un agent de poliție de frontieră în timp ce primea suma de 200 de euro pentru ca unele persoane să nu fie introduse în carantină.

”Activitățile se desfășoară într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autoritățile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de corupție (luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită), dar și alte infracțiuni (fals informatic, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată), săvârșite de agenți de poliție de frontieră cu funcții de execuție, în legătură cu pretinderea și primirea, în mod direct sau prin intermediul conducătorilor auto ai unor mijloace de transport în regim international, a unor sume de bani, cuprinse între 50 și 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din țări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al DGA.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Doi politiști au insultat o femei pe stradă și s-au lăudat pe Facebook: ”Ești prea mare, nu vede radarul de tine” 

Publicat

în

VIDEO| Doi politiști au insultat o femei pe stradă și s-au lăudat pe Facebook: ”Ești prea mare, nu vede radarul de tine”

Doi polițiști din Covasna au apărut într-o filmare în timp ce batjocoreau o femeie care mergea pe marginea străzii. Unul dintre ei scoate capul pe geam și îi spune ”Ești prea mare, nu mai vede radarul de tine”, în timp ce colegul lui râde și are un limbaj inadecvat. După ce imaginile au ajuns pe rețelele de socializare, Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Covasna a început o anchetă disciplinară în cazul celor doi agenți.

Celor doi poliţişti, aflaţi în timpul serviciului, li s-a părut amuzant să ia peste picior trecătorii. Momentele au fost filmate, iar înregistrarea a fost postată pe rețele de socializare.

În filmare se vede cum unul dintre polițiști scoate capul pe geamul mașinii de poliție și îi cere, ironic, unei femei să treacă pe cealaltă parte a drumului, pentru că obturează radarul.

Electrica Furnizare Discount

”Treci pe partea cealaltă! Aşa, da! Eşti prea mare, nu mai vede radarul de tine, dă-te pe partea cealaltă!”, îi spune polițistul, în timp ce colegul lui se amuză și îl completează folosind un limbaj inadecvat.

Cei doi polițiști sunt cercetați disciplinar

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna a început cercetarea disciplinară în cazul celor doi agenți, după ce imaginile au fost postate pe Facebook.

„Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a dispus cercetarea prealabilă a faptelor ce pot constitui abateri disciplinare comise de cei doi polițiști, din cadrul Poliției Stațiunii Covasna, în împrejurarea arătată, urmând ca, la finalizarea acestei proceduri disciplinare, să fie luate măsuri, în conformitate cu Legea nr. 360 din 2002, privind Statutul Polițistului”, a anunțat IPJ Covasna.

sursa: Gandul.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Atelier pentru cei mici, la Târgul Apulum Agraria 2021: Copii sunt încurajați să consume fructe și legume și să urmeze o alimentație sănătoasă

Publicat

în

FOTO VIDEO| Atelier pentru cei mici, la Târgul Apulum Agraria 2021: Copii sunt încurajați să consume fructe și legume și să urmeze o alimentație sănătoasă

În cadrul Târgului Apulum Agraria 2021, cei mici vor putea participa în cadrul unui atelier, în cadrul căruia copiii vor fi încurajați să consume mai multe fructe și legume și de a urma o alimentație sănătoasă.

„Avem aici în cadrul Târgului Agraria, un atelier pentru copii, „Toamna are gust”, prin care dorim să încurajăm consumul de fructe și legume în rândul celor tineri, pentru că ei sunt viitorul, și de promovare și încurajare a unei alimentații sănătoase și a consumului de lapte.

Electrica Furnizare Discount

Și în școli după cum știți avem programul prin care dăm lapte, corn, biscuiți și mere și ne dorim promovarea unei alimentații sănătoase. Avem aici în jur de 20 de copii din clasa a treia, invitați să deguste fructe, legume și au tot felul de activități interactive”, a declarat unul din organizatori.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare