Vânzările de biciclete în România au atins 60 de milioane de euro, în anul 2017

Românii au cumpărat pe parcursul anului 2017 biciclete în valoare de 60 de milioane de euro, iar suma medie cheltuită pentru un astfel de mijloc de transport variază între 500 și 800 de lei, arată datele unei cercetări de piață realizate de o platformă de vânzări online.

În acest context, România se situează pe locul 6 în Europa în ceea ce privește producția de biciclete, reiese din aceleași date.

Potrivit analizei BeKid.ro, un român cheltuiește, în medie, pentru o bicicletă de copii, în jur de 500 de lei (cu TVA inclusă), iar pentru o bicicletă pentru adulși 800 lei. În același timp, un german alocă o sumă de 5-6 ori mai mare pentru o asemenea achiziție.

Specialiștii din domeniu consideră, astfel, că România se situează pe antepenultimul loc la nivel european.

Statisticile arată că, în Europa, se vând anual 20 de milioane de biciclete, dintre care 13 milioane sunt produse pe bătrânul continent. În România, producția anuală de biciclete se ridică la 900.000 de unități, cifră care clasează țara pe locul 6 în Europa pe acest segment, conform unui studiu realizat de Confederația Europeană a Industriei de Biciclete.

În România, se vând în fiecare an de 10 ori mai puține biciclete decât în Germania, respectiv 400.000 de biciclete, cifră care echivalează cu doar 2% din totalul de biciclete vândute la nivel european.

Pe de altă parte, în ceea ce privește producția de accesorii pentru biciclete, România se clasează pe locul secund în Europa, cu o cotă de țară de 17%.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...