Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vânzarea porcilor crescuți în gospodării, PERMISĂ în perioada sărbătorilor de Crăciun: Ordinul ANSVSA va fi modificat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vânzarea porcilor crescuți în gospodării, PERMISĂ în perioada sărbătorilor de Crăciun: Ordinul ANSVSA va fi modificat

Românii vor putea să vândă porci crescuți în gospodării în perioada Crăciunului, pentru că Ordinul ANSVSA privind normele de aplicare a legii 122/2023 va fi modificat, spune ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Potrivit documentului, oamenii pot crește porci doar pentru consum propriu.

„În această dimineață am convocat conducerea ANSVSA, pe dl. președinte, structura din cadrul Ministerului Agriculturii și am luat decizia ca în perioada sărbătorilor de iarnă atât porcii crescuți în gospodăria țărănească, cât și în gospodăriile populației să poată fi valorizați de către persoanele fizice”, afirmă Florin Barbu, potrivit Mediafax.

Ministrul Agriculturii spune că, prin legea adoptată, au fost anumite norme de biosecuritate și pentru persoanele fizice.

„Sigur, orice mișcare de porc, valorificare de porc de la persoanele fizice se va face sub îndrumarea medicului veterinar, sub eliberarea unei adeverințe. mai mult decât atât, partea de sănătate publică a animalelor este realizată de medicii concesionari, este gratuit acest serviciu”, adaugă Barbu.

El admite că potrivit ordinului 130/2023 al ANSVSA, oamenii vor putea să îşi crească porcii în gospodăria proprie pentru îngrăşare şi sacrificare pentru consum familial, însă nu vor mai putea să-i şi comercializeze.

„Va fi modificat acest ordin și persoanele fizice pot valorifica porci în perioada sărbătorilor de Crăciun”, încheie Barbu.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Evaluare Națională 2024: Baremul de corectare pentru Proba de Limba și Literatura Română a fost publicat oficial

Bera Larisa

Publicat

în

Evaluare Națională 2024: Baremul de corectare pentru Proba de Limba și Literatura Română a fost publicat oficial Absolvenții de gimnaziu au susținut astăzi, 25 iunie, proba la Limba și literatura română în cadrul Evaluării Naționale 2024. Subiectele și baremul au fost publicate oficial pe site-ul edu.ro. Citește și: FOTO | SUBIECTE Limba și literatura română […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea