Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Valul șase al COVID-19 ar putea fi doar un vis. AstraZeneca a realizat pastila care distruge variantele Omicron

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Valul șase al COVID-19 ar putea fi doar un vis. AstraZeneca a realizat pastila care distruge variantele Omicron

Un nou studiu de laborator a arătat neutralizarea subvariantelor Omicron cu combinația de anticorpi monoclonali cu acțiune prelungită Evusheld de la AstraZeneca. Acestea sunt primele date care analizează impactul terapiei asupra subvariantelor Omicron.

AstraZeneca a declarat luni că Evusheld, combinație de anticorpi pentru prevenirea și tratarea COVID-19, a păstrat activitatea neutralizantă împotriva variantelor Omicron, inclusiv a subvariantei BA.2, foarte contagioasă, scrie Reuters, conform Mediafax.

Sunt primele date care analizează impactul Evusheld asupra subvariantelor Omicron. Producătorul de medicamente anglo-suedez a declarat în decembrie că un alt studiu de laborator a constatat că Evusheld a păstrat activitatea neutralizantă împotriva Omicron.

Datele celui mai recent studiu realizat de Universitatea Washington din Statele Unite au arătat că terapia a redus cantitatea de virus detectată în probe – încărcătura virală – a tuturor subvariantelor Omicron testate în plămânii șoarecilor, a precizat AstraZeneca.

Evusheld a fost testat împotriva subvariantelor BA.1, BA.1.1 și BA.2 ale Omicron. S-a demonstrat, de asemenea, în cadrul studiului, că limitează inflamația din plămâni – un simptom critic în cazul infecțiilor severe cu COVID-19.

„Rezultatele întăresc ideea că Evusheld poate fi o opțiune importantă pentru a ajuta la protejarea pacienților vulnerabili, cum ar fi cei imunocompromiși, care s-ar putea confrunta cu rezultate slabe dacă s-ar infecta”, a declarat John Perez, șeful departamentului de terapii imune din cadrul AstraZeneca.

Organizația Mondială a Sănătății afirma, săptămâna trecută, că noua creștere globală a cazurilor COVID ar putea anunța o problemă mult mai mare, deoarece variantele Omicron se răspândesc pe fondul relaxării restricțiilor și a testelor puține.

Evusheld a redus riscul de apariție a COVID-19 simptomatic cu 77% în cadrul studiilor, declara săptămâna trecută autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor. De asemenea, s-a demonstrat că Evusheld salvează vieți și previne progresia bolii atunci când este administrat în termen de o săptămână de la primele simptome.

În timp ce vaccinurile se bazează pe un sistem imunitar intact pentru a dezvolta anticorpi țintiți și celule care luptă împotriva infecțiilor, Evusheld conține anticorpi produși în laborator, concepuți să rămână în organism timp de luni de zile pentru a combate virusul în cazul unei infecții. Terapia se află în curs de examinare la nivel european. Ea a fost deja autorizată în Statele Unite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea