Rămâi conectat

Actualitate

„Vaiorul”, izvorul de la Rimetea a îmbolnăvit mai mulți turiști, unii ajungând la spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Apa izvorului aflat în centrul localității Rimetea a îmbolnăvit mai mulți turiști, iar unii au ajuns chiar la spital.

”Pentru cine merge prin Rimetea – se pare că izvorul mare din centru este contaminat, mai multe persoane care am băut din el weekend-ul trecut, din mai multe grupuri, am contactat diverse forme de gastroenterocolită. Take care!”, a scris o persoană pe Facebook.

”Confirm! am băut weekend-ul trecut de acolo. 5 persoane din grupul de 6 cu care am fost şi care au băut, am avut probleme urâte”, a precizat o altă persoană.

O sesizare pe această temă a ajuns la DSP Alba vineri, 17 iulie, în care se precizează că opt persoane care au consumat apă din izvor au avut simptome de boală. Unele dintre acestea au ajuns la spital.

Instituţia urmează să realizeze o anchetă, pentru a determina sursa exactă a îmbolnăvirilor. Numărul persoanelor care s-ar fi putut îmbolnăvi ar putea fi mult mai mare, având în vedere că la Rimetea ajung turişti din multe alte judeţe şi din străinătate.

Izvorul din centrul comunei Rimetea este o atracţie turistică pentru persoanele care vizitează zona. Mulţi turişti beau apă de aici, fără a şti că este contaminată. Nu există niciun semn în limba română care să atenţioneze că apa nu este potabilă.

Localnicii îl numesc „vaior”. Este un izvor străvechi, cu debit puternic, ce se varsă în şase bazine. Este o marcă a satului, fiindcă de sute de ani sătenii îl folosesc pentru adăparea animalelor şi spălarea covoarelor.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea