Rămâi conectat

Actualitate

Vaccinul anti-COVID a ajuns în Capitală. Când vor avea loc primele imunizări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vaccinurile au ajuns la Institutul Cantacuzino, transportate în gheață carbonică, fiind necesară păstrarea lor la o temperatură de -80 de grade Celsius.

La Institutul Cantacuzino au ajuns în această dimineață primele doze de vaccin anti-COVID-19. De aici vor fi distribuite în 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și șeful DSU Raed Arafat se află la institut.

Cele 10.000 de doze au intrat vineri după-amiază în țară, prin Vama Nădlac 2, în jurul orei 13.40. Vaccinul, dezvoltat de BioNTech și Pfizer, e primul căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață.

La frontieră, transportul a fost întâmpinat de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, şi de şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă. Camionul cu primele doze de vaccin alocate României a fost escortat până în Capitală de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi Jandarmeriei.

Din 2021, numărul de doze va crește. Deja a doua tranșă de vaccin, 150.000 de doze, ar putea ajunge la începutul săptămânii viitoare. Iar în prima lună a anului nou sunt așteptate 600.000 de doze de vaccin în România.

În fiecare săptămână, România va primi 150.000 de doze. În primă fază vor fi imunizate cadrele medicale din prima linie, apoi persoanele din azilurile de bătrăni și restul angajaților implicați în prima linie. Apoi, dozele vor ajunge, treptat, și la restul populației.

Vaccinarea anti-COVID începe în România în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Evenimentul de vaccinare de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09:00.

În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10:00.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea