Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ 68 de noi cazuri de rujeolă.

„De la începutul anului şi până acum, avem înregistrate la nivelul judeţului Alba un număr de 358 de cazuri de rujeolă şi aproape 8.000 la nivel naţional. Se constată o tendinţă de creştere a numărului săptămânal de cazuri din judeţ, în prima săptămână a lunii aprilie înregistrându-se 68 de noi cazuri de rujeolă”, se arată într-o informare publicată, pe pagina de facebook a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Potrivit acestei postări, rata de vaccinare la nivelul judeţului Alba este la prima doză de 71,3% şi la a doua doză de doar 47,7%. „Pentru a evita o epidemie, rata de acoperire vaccinală la rujeolă trebuie să fie de 95%”, precizează DSP Alba.

La nivel naţional, potrivit unei declaraţii făcute la începutul lunii de către ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, acoperirea vaccinală este la prima doză de 80,82%, ia la a doua de 68%.

Citește și: Cazurile de RUJEOLĂ, în creștere în Alba: Aproape 180 de îmbolnăviri, raportate de la începutul anului. Cum se poate face vaccinarea

Potrivit unui comunicat dat publicităţii în 5 aprilie de către DSP Alba, numărul cazurilor de rujeolă confirmate în primul trimestru în Alba era de peste patru ori mai mare decât numărul total înregistrat în judeţ în 2023, majoritatea îmbolnăvirilor necesitând internare din cauza complicaţiilor.

Citește și: Epidemia de rujeolă: Județul Alba, pe locul 9 în țară după numărul de îmbolnăviri

ROR este un vaccin combinat care protejează împotriva a trei boli (rujeola, oreionul şi rubeola). Vaccinarea copiilor este recomandată, iar costurile sunt acoperite integral de către Ministerul Sănătăţii.

Conform Calendarului Naţional de Vaccinare, în România, copiii trebuie să primească două doze de vaccin ROR, prima, la 12 luni, iar a doua, la 5 ani. În situaţii speciale, ROR poate fi administrat la sugari începând de la 9 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea