Rămâi conectat

Curier Județean

Vaccinare sezonieră împotriva COVID? Valeriu Gheorghiță: „Viziunea pe care o are majoritatea țărilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vaccinare sezonieră împotriva COVID? Valeriu Gheorghiță: „Viziunea pe care o are majoritatea țărilor”

„Când vom intra în faza de endemie a bolii Covid, vor persista o serie de măsuri cu impact social redus, dar care își vor menține eficiența în ceea ce privește protecția. Discuția despre vaccinarea sezonieră împotriva Covid este prematură, spune Valeriu Gheorghiţă.Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a spus, joi, răspunzând la o întrebare legată de momentul în care se va ajunge la vaccinarea sezonieră împotriva Covid, că este „viziunea pe care o are majoritatea țărilor și inclusiv organizațiile internaționale”.

„Probabil în momentul în care vom intra în faza de endemie a bolii, ceea ce nu înseamnă că virusul nu mai circulă sau că nu mai poate să genereze îmbolnăviri, ci că din punct de vedere al măsurilor suntem într-o altă etapă în care trebuie să conviețuim cu virusul și vor persista probabil o serie de măsuri care vor avea impact social redus, dar care își vor menține eficiența în ceea ce privește protecția față de îmbolnăvire, a afirmat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. Gheorghiţă spune că este important de monitorizat foarte atent ce tip de variantă virală circulă și pentru acest lucru capacitatea de secvențiere trebuie consolidată.

„Cu siguranță în urma acestei monitorizări se vor identifica acele variante virale care au potențial de a circula intens și eventual să devină dominante. În funcție de asta se vor face sau nu recomandări de administrare a unui vaccin, probabil adaptat acelei variante virale circulante, pe modelul vaccinării din gripa sezonieră. Dar, la acest moment, este iarăși prematur, pentru că realmente ne interesează să vedem care va fi evoluția în perioada care urmează a acestui val 5 de îmbolnăviri”, declară Valeriu Gheorghiță.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Minivacanța de 1 Decembrie, plină de evenimente pentru salvatorii ISU Alba: Pompierii au intervenit la zeci de misiuni, incendii și accidente

Ziarul Unirea

Publicat

în

Minivacanța de 1 Decembrie, plină de evenimente pentru salvatorii ISU Alba: Pompierii au intervenit la zeci de misiuni, incendii și accidente În perioada 30.11 – 03.12.2023, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba au executat 118 misiuni, cele mai multe dintre ele fiind pentru acordarea primului ajutor medical calificat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare