Ziarul Unirea

Vaccin sub formă de spray nazal, testat pe oameni în China. A fost dezvoltat pentru adulți și copii care refuză injectarea

În China, are loc testarea pe oameni a celui de-al zecelea vaccin chinezesc, acesta fiind conceput sub formă de spray nazal. Vaccinul a fost dezvoltat ca spray, pentru adulții sau copiii care vor să evite injecția.

Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co împreună cu Xiamen University şi cu Hong Kong University au început miercuri testarea pe voluntari, scrie Mediafax.

ELIT

Sprayul a fost dezvoltat anterior ca vaccin pentru gripă şi este recomandat pentru utilizare în rândul copiilor şi adulţilor care doresc să evite injecţia cu ac, mai frecventă.

Deşi nu este cea mai obişnuită alegere pentru vaccinare, oamenii de ştiinţă din întreaga lume lucrează pentru a dezvolta spray-uri ca alternativă la problemele musculare pe care le pot avea diferite vaccinuri.

Vaccinul intranazal este cel de-al zecelea candidat din China care trece la etapa crucială a testării la om. Ţara îşi construieşte conducerea în dezvoltarea vaccinurilor după ce liderul vestic AstraZeneca Plc a trebuit să întrerupă procesul său uman în stadiu târziu pentru a investiga o boală a măduvei spinării la o persoană.

Pulverizarea intranazală conţine virus gripal slăbit care transportă segmentele genetice ale proteinei vârf a coronavirusului. Administrat prin tractul nazal, acesta imită infecţia naturală a virusurilor respiratorii pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva agentului patogen care provoacă Covid-19, potrivit Science and Technology Daily, o lucrare afiliată Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419