Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vaccin sub formă de spray nazal, testat pe oameni în China. A fost dezvoltat pentru adulți și copii care refuză injectarea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În China, are loc testarea pe oameni a celui de-al zecelea vaccin chinezesc, acesta fiind conceput sub formă de spray nazal. Vaccinul a fost dezvoltat ca spray, pentru adulții sau copiii care vor să evite injecția.

Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co împreună cu Xiamen University şi cu Hong Kong University au început miercuri testarea pe voluntari, scrie Mediafax.

Sprayul a fost dezvoltat anterior ca vaccin pentru gripă şi este recomandat pentru utilizare în rândul copiilor şi adulţilor care doresc să evite injecţia cu ac, mai frecventă.

Deşi nu este cea mai obişnuită alegere pentru vaccinare, oamenii de ştiinţă din întreaga lume lucrează pentru a dezvolta spray-uri ca alternativă la problemele musculare pe care le pot avea diferite vaccinuri.

Vaccinul intranazal este cel de-al zecelea candidat din China care trece la etapa crucială a testării la om. Ţara îşi construieşte conducerea în dezvoltarea vaccinurilor după ce liderul vestic AstraZeneca Plc a trebuit să întrerupă procesul său uman în stadiu târziu pentru a investiga o boală a măduvei spinării la o persoană.

Pulverizarea intranazală conţine virus gripal slăbit care transportă segmentele genetice ale proteinei vârf a coronavirusului. Administrat prin tractul nazal, acesta imită infecţia naturală a virusurilor respiratorii pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva agentului patogen care provoacă Covid-19, potrivit Science and Technology Daily, o lucrare afiliată Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea