Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Vaccin gripal GRATUIT pentru copiii care au între 6 luni şi 5 ani – Proiect-pilot, posibil chiar din acest sezon

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Începând cu anul acesta, cei mici au fost incluşi şi în România în grupele de risc. Experţii propun ca vaccinul să poată fi luat şi pe reţetă compensată, de la farmacie, pentru a extinde scutul de protecţie împotriva gripei. Boala a răpus aproape 200 de români, în ultimul sezon.

Specialiştii au trimis deja Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate propunerea ca vaccinul gripal să fie inclus la compensare.

Cer să fie, pentru început, un proiect-pilot, măcar de la anul, dacă nu chiar din acest sezon, pentru copiii care au între 6 luni şi 5 ani.

Experţii propun ca medicii de familie, pediatrii şi specialiştii în boli infecţioase să prescrie vaccinul împotriva gripei pe un formular de reţetă compensată. Pe baza acestui document, doza ar urma să fie ridicată din farmacie şi, ulterior, administrată de către doctorul care a prescris-o.

Un medic de familie dintr-o comună doljeană spune că, anul trecut, aproximativ o treime dintre părinţii copiilor de pe lista sa au cumpărat vaccinul pentru cei mici. O doză cu patru tulpini gripale costă în jur de 60 de lei.

Complicaţiile gripei au ucis 199 de români, în ultimul sezon. 1,3 milioane au fost imunizaţi cu vaccin gratuit de la Ministerul Sănătăţii. Alte două sute de mii l-au cumpărat din farmacii.

Anul acesta, ministerul va distribui un milion şi jumătate de vaccinuri.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte Reprezentanții Spitalului Foișor, unde este internat Florin Piersic, au oferit noi date despre starea de sănătate a actorului. Citește și: Proceduri de kinetoterapie și recuperare medicală începute de Florin Piersic. Informațiile transmise de medici […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea