Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Urs, râs și cerb, lovite mortal pe drumuri în apropiere de județul Alba, în ultima lună. Organizație: „Este necesar sa fie anunțată Garda de Mediu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Urs, râs și cerb, lovite mortal pe drumuri în apropiere de județul Alba, în ultima lună. Organizație: „Este necesar sa fie anunțată Garda de Mediu”

Tot mai multe animale sălbatice sunt victime ale accidentelor pe drumurile din România. Doar în ultima săptămână două sălbăticiuni au ajuns sub roțile mașinilor.

Citește și: Cerb lovit mortal de un TIR pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Două autovehicule au suferit avarii

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Vineri, 6 octombrie, un cerb a fost lovit de un autotren şi un autoturism, pe A1, pe sensul Sibiu – Sebeş. În ultima zi a lunii septembrie, un râs a fost lovit mortal de o mașină pe o șosea de lângă Cluj. Din păcate accidente se vor mai întâmpla și uneori chiar speciile strict protejate cad victime. Acum doua săptămâni un urs a fost accidentat mortal pe autostradă, lângă Turda.

Ce putem face într-o asemenea situație? 

”În cazul râsului, pisicii sălbatice, al lupului este necesar sa fie anunțată Garda de Mediu. Așadar, o pisica tigrată poate sa aparțină speciei sălbatice, să nu trecem indiferenți! Mare grijă cu prietenii noștri domestici, rudele acestor specii, pe care din indolența, nepăsare și lipsă de educație, adesea le găsim pe străzile și șoselele patriei, hoinare, mutilate sau chiar pe ultimul drum.

Fenomenul câinilor hoinari nu este o noutate, dar încă unii dintre noi suntem sceptici când vine vorba despre plângeri la poliție împotriva celor iresponsabili.

Reamintim ca legile de protecția animalelor și in special legea 205/2004 interzic ca animalul deținut să părăsească proprietatea personală, neînsoțit în lesă, iar această lege prevede inclusiv pedepse cu închisoarea.

In imagini se văd și un pui de pisică sălbatică și una domestică, atacată de câini, la marginea pădurii. Aceste lucruri se vor întâmpla cât timp preferăm sa închidem ochii și să luam apărarea sătenilor și proprietarilor, de care ne este mai milă decât de aceste victime. Victime ale indiferenței noastre, a tuturor”, au anunțat reprezentanții Organizației de Protecția Mediului și Combaterea Braconajului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Câți pensionari și care este venitul mediul în România al acestora: Datele transmise de Casa Naţională de Pensii Publice

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Câți pensionari și care este venitul mediul în România al acestora: Datele transmise de Casa Naţională de Pensii Publice În aprilie 2024, România avea un total de 4.748.274 de pensionari, cu 4.274 de persoane mai puțin față de luna anterioară, conform datelor oferite de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Valoarea medie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea