Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE: Un bărbat din Alba a vrut să se sinucidă aruncându-se de pe un versant de la Bâlea Lac

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Jandarmii montani și salvamontiștii din Sibiu l-au convins să coboare

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din Alba a urcat, marți după-amiază pe un versant din apropierea Lacului Bâlea, la cota 2000, anunțând că vrea să se sinucidă. Acesta a fost văzut de un grup de turiști care i-au anunțat pe jandarmii montani.

Aceștia au acționat, împreună cu echipa Serviciului Salvamont Sibiu, convingându-l pe bărbat să renunțe la gestul extrem și ajutându-l să coboare în siguranță. În acest moment (ora 18.00) se așteaptă sosirea unei echipe medicale care să-l preia și să-l transporte la spital pentru o evaluare a stării de sănătate.

UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al jandarmilor din Sibiu, cap. Alexandru Costea, bărbatul este din Alba Iulia. Acesta a urcat singur pe munte și deocamdată nu se știe dacă a venit în stațiune cu un grup de turiști. După ce l-au convins să coboare și au stat de vorbă cu el jandarmii au constatat că este coerent, logic și limpede în exprimare explicându-și gestul printr-o rătăcire ”de moment”. Jandarmii și salvamontiștii continuă să stea de vorbă cu el atât pentru a se stabili cu exactitate cauzele care l-au făcut să ia o astfel de decizie cât și să se convingă că nu există pericolul ca acesta să repete gestul la care a vrut să recurgă.

Din surse apropiate bărbatului implicat în incidentul de la Bâlea Lac am aflat că acesta locuiește pe str. Vasile Goldiș și este divorțat însă a conversat cu fosta soție, la telefon, chiar în această după-amiază, când se afla pe munte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor Două tulnicărese din Apuseni, Crinela Narița și Geanina Onețiu, au oferit sâmbătă, 20 aprilie, un moment artistic special, în cadrul unui eveniment din seria inițiativelor europarlamentarului Victor Negrescu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea