Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE: Percheziții la suspecți de trafic de autoturisme de lux furate din Italia, efectuate de polițiștii din Alba și Cluj

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

masini de luxIPJ Alba, cu spirjinul IPJ Cluj efectuează, luni dimineața, 9 percheziții pe raza județului Cluj, la domiciliile a 4 persoane bănuite de trafic de autoturisme de lux, furate din Italia.

Descinderile au loc în Cluj-Napoca și în comuna Sînmartin. Potrivit polițiștilor, prejudiciul estimat până în prezent este de peste 500.000 de lei.

UPDATE: Dosarul se află în instrumentare la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Faţă de cele patru persoane sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, instigare la uz de fals şi participaţie impropie la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în perioada 2013 şi până în prezent, grupul infracţional menţionat, cu complicitatea mai multor cetăţeni italieni, care introduc autoturismele furate din Italia pe teritoriul României, a indigenizat 5 autoturisme de lux (an fabricaţie 2012, 2013), din gama mărcilor BMW, MERCEDES şi AUDI, cauzând prin aceste fapte un prejudiciu estimat la 520.000 lei.

După înmatriculare D.I.M. şi P.L.M. se ocupau cu înstrăinarea autoturismelor în cauză către terţe persoane, inducându-le în eroare şi înşelându-le cu sumele de bani pe care respectivele persoane le achită pentru achiziţionarea autoturismelor”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

Probatoriul administrat până la acest moment în cauză, s-a efectuat cu sprijinul I.P.J. Cluj – Serviciul de Investigaţii Criminale, Direcţia de Operaţiuni Speciale – S.O.S. Alba, S.O.S. Cluj şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

La acţiune au participat 39 de poliţişti dintre care 26 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi 13 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Pe baza mandatelor de aducere emise pe numele celor 4 suspecţi, aceştia vor fi aduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru cercetări şi dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor 4 persoane în legătură cu care există suspiciuni de comiterea infracţiunilor menţionate, identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin faptele lor.

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea