Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

UPDATE: Miting de susținere pentru președintele Băsescu la Cluj-Napoca

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 1.500 de reprezentanți PDL și susținători ai lui Traian Băsescu au plecat în această dimineață spre Cluj-Napoca unde, începând cu ora 11.00, se desfășoară primul miting din campania electorală a președintelui suspendat.

Potrivit democrat-liberalilor din Alba, în piața din fața Casei de Cultură a Studenților din Cluj sunt așteptați să ajungă zeci de mii de persoane din toate județele Transilvaniei.

UPDATE 1: Traian Băsescu a ajuns la Cluj-Napoca în jurul orei 9.00, cu un avion. La ora 10.04 minute a postat pe Twitter un mesaj destinat susținătorilor săi: „Am ajuns la Cluj-Napoca. Ne vedem la miting!”.

UPDATE 2: Piața Lucian Blaga din Cluj-Napoca este deja plină iar autocarele continuă să sosească din toate colțurile Transilvaniei. Susținătorii președintelui sunt îmbrăcați în tricouri albe inscripționate cu mesajul „Din nou cetățean suspendat”. Unii dintre ei au steaguri tricolore și pancarte cu mesajul: „Băse nu uita/ Clujul e de partea ta!”

Potrivit organizatorilor, Traian Băsescu va veni însoțit de Vasile Blaga, Adrian Videanu, Gheorghe Flutur și de primarul Clujului Emil Boc.

UPDATE 3: Au început discursurile de susținere a liderilor PDL, în fața participanților la miting.

„Dragi ardeleni in 29 iulie este o zi foarte importantă pentru români și pentru democrație. Nu este vorba doar de funcția de președinte, se află în joc existența democrației în această țară. Pentru asta trebuie să respingem suspendarea lui Traian Băsescu. Ardelenii întotdeauna au spus și vor spune ”Nu” unui asemenea demers. Nu trebuie să îi lăsăm pe cei de la Putere să facă abuzuri”, a spus Emil Boc.

„Revoluția a început acum 22 de ani la Timișoara, pe urmă la București și la Cluj. Nu avem dreptul ca astăzi să le întinăm memoria celor care s-au sacrificat atunci. De 2 luni Guvernul Ponta-Antonescu nu face altceva decât să acapareze instituție după instituție, să acapareze statul”, a spus, la rândul său, președintele PDL Vasile Blaga.

UPDATE 4: ”Bine v-am găsit ardeleni! Nu am crezut că la vârsta mea o să trebuiască să mai dau o bătălie politică, dar USL a vrut lucrul acesta. Cred că au greșit și vor pierde încă o dată. Ei nu au înțeles că eu nu lupt pentru un om, eu nu lupt pentru un interes de grup, lupta mea este pentru o țară, pentru români. De 8 ani de când sunt președintele românilor am construit ușor, ușor prestigiul României în Uniunea Europeană și în NATO. (…) USL a decapitat statul pentru un motiv pe care ei nu l-au declarat, au nevoie să pună mâna pe Justiție. Obiectivul lor este să ocupe scaunul de la Cotroceni pentru că numai de acolo pot să/i scape pe unii dintre ei de pușcărie. Oamenii aceștia și-au vândut țara pentru a-i scăpa pe corupți de lege. Am convingerea că românii nu vor accepta acest lucru și chiar dacă aveau supărări pe președintele lor, chiar dacă au fost momente grele în vremuri de criză, românii nu-și vor da președintele pentru pușcăriași. (…) Ponta și Antonescu au avut în ultimele zile atitudini complet neeuropene prin care izolarea României a fost declanșată și în scurt timp vom afla că ni se vor închide toate ușile în Uniunea Europeană. (…) Este un moment de cumpănă pentru noi toți. Eu nu vreau să rămân președinte al românilor la masa verde. În politică un președinte are nevoie de legitimitate, de aceea eu îi chem pe toți românii indiferent ce opțiuni politice au, să vină pe 29 iulie la vot. Votul nu este despre Traian Băsescu, Crin Antonescu sau Ponta, votul este despre mers înainte. Am convingerea că românii vor spune ”Nu” destituirii președintelui care garantează continuarea integrării României în Uniunea Europeană! Pe 29 iulie românii au ocazia să dea cea mai tare lecție clasei politice care conduce acum țara!”, a spus în discursul său Traian Băsescu.

UPDATE 5: Ca un simbol al luptei pentru democrație, la sfârșitul discursului președintelui Băsescu a fost aprinsă o torță ce va fi purtată prin țară de tineri democrat liberali. ”Flacăra democrației pleacă azi de la Cluj-Napoca. Dacă în 29 iulie majoritatea românilor va vota ”Nu”, o vom lăsa să ardă în continuare. Dacă rezultatul va fi altul o vom stinge pentru că și democrația se va stinge în România”, a spus Băsescu.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea