UPDATE: FOTO, VIDEO. INCENDIU la Mănăstirea Râmeț: Focul, provocat de o MÂNĂ CRIMINALĂ

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

UPDATE 2: A ars magazia de lemne în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 600mp și aproximativ 1500m3 de material lemnos, care era depozitat în magazia de lemne. Cauza probabilă de incendiu a fost stabilită ca acțiune intenționată.

Stingerea incendiului a durat mai bine de 8 ore, acesta fiind localizat și lichidat în limitele găsite fără ca acesta să se extindă la vecinătăți, la ajungerea fortelor de intervenție întreaga magazie arzând generalizat.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ținem să mulțumim pe această cale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale Orașului Teiuș, comunei Stremț și personalului mânăstirii care a încadrat mașina de intervenție aflată în dotarea Mănăstirii Râmeț pentru modul deosebit de profesionist și efecient prin care au sprijinit intervenția, au declarat reprezentanții ISU Alba

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

UPDATE: Potrivit informaților preliminare, primite de la ISU Alba, incendiul este localizat și se manifestă generalizat pe o suprafață de aprox 500mp. La fața locului s-a deplasat și Grupa Operativa împreună cu Prim Adjunctul Inspectorului Șef.

De asemenea, pentru stingerea flăcărilor, la fața locului s-a deplasat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Teiuș.

Reprezentanții ISU au transmis că, din cauza semnalului GSM destul de slab în zona respectivă, comunicare este foarte dificilă.

Astfel, furnizarea informațiilor le vom putea face doar la finalul intervenției, ci nu în dinamică.

Un incendiu a izbuncit în data de 16 aprilie, în jurul orei 17, la Mănăstirea Râmeț. Din primele informații se pare că flăcările au curpins o magazie cu lemne din incinta Mănăstirii.

Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea focului cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei